Camarles.cat

ACTUALITZACIÓ  27/03/2020 – 10:16h

L’Ajuntament de Camarles confirma el segon cas de coronavirus a la població

La Regió Sanitària Terre de l’Ebre va informar que en data 26 de març, hi ha hagut 16 casos nous confirmats de coronavirus, elevant a 57 el nombre de casos acumulats.

Dels acumulats a les Terres de l’Ebre n’hi ha 26 hospitalitzats, 8 es troben a l’UCI i la resta en confinament domiciliari. 

Un d’aquests nous casos confirmats és una dona de setanta-nou anys resident al municipi. La qual cosa, oficialment s’eleva a dos, els contagis al municipi de Camarles.

27/03/2020 – 07:26h

FAQs Preguntes i respostes 26/03/2020

Nou FAQs sobre restriccions amb novetats arran de normativa estatal nova, relativa a empreses de lloguer de vehicles (pregunta 78), també transport (34) i alimentació d’animals de carrer (25).

Els temes nous hi apareixen en blau.

26/03/2020 – 10:10h

L’Ajuntament de Camarles confirma el primer cas de coronavirus a la població

El comitè d’urgència de l’Ajuntament de Camarles es va reunir aquest dimarts amb el cap de la Policia Local després de tenir la confirmació de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, que un dels casos detectats dimarts podia ser del municipi.

Ahir dimecres, es va comunicar oficialment que entre els 41 casos confirmats a les Terres de l’ebre, un era del nostre municipi.

Segons Sanitat, es tracta d’un home de vuitanta-un anys i que està confinat a casa seva.

L’Alcalde Josep Antoni Navarro ha insistit que aquest cas ens ha de fer extremar més les prevencions i que Camarles i Lligallos s’han de confinar a casa seva, i sols sortir quan sigui estrictament necessari. Les compres efectuar-les un cop a la setmana, guardar la distància reglamentaria, netejar-se freqüentment les mans, passejades curtes només per cobrir les necessitats fisiològiques de la mascota, etc.

Per aquest motiu s’intensificaran els controls policials per evitar desplaçaments no justificats.

Per una altra banda, es recorda que des de l’Ajuntament s’està oferint un servei d’ajuda a domicili format per voluntaris, per a persones que formen part del col·lectiu de risc i no tinguin família que els pugui ajudar.

També s’intensificarà la neteja i desinfecció als punts més concorreguts i sensibles dels nostres pobles, realitzant una polvorització amb atomitzadors i polvoritzadors.

26/03/2020 – 08:41h

FAQs Preguntes i respostes 25/03/2020

FAQs | (25/03/2020 – 20:00h.) Actualització amb novetats i precisions, entre elles sobre transport (preguntes 32, 33 i 34).

25/03/2020 – 19:20h

Reorganització en hospital i atenció primària a les Terres de l’Ebre

La reordenació de fluxos per especialitats entre els diferents dispositius hospitalaris s’aplicaran a partir del divendres 27 de març.

L’Hospital Verge de la Cinta serà de referència per a pacients COVID19, la Clínica Terres de l’Ebre assumirà l’atenció materno-infantil de la regió i l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre concentrarà l’atenció de trauma que necessiti cirurgia.

L’Hospital Comarcal d’Amposta i l’Hospital de la Santa Creu assumiran l’atenció a pacients COVID19 intermèdia.

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre ha previst fer una reorganització dels fluxos assistencials hospitalaris a la regió per fer front a l’augment de casos de SARS-CoV-2 que s’esperen per als pròxims dies i per garantir l’atenció de la resta de la patologia urgent. Així ho defineix el pla de contingència elaborat per la regió amb consens de tots els proveïdors que configuren els hospitals i centres sociosanitaris del Sistema de Salut de Catalunya (SISCAT). En tot moment s’han seguit les recomanacions del Servei Català de la Salut respecte als perfils i a les reordenacions de fluxos tant per a pacients amb COVID com per a pacients no COVID. Per això en tots els dispositius s’han definit dos circuits per diferenciar usuaris amb sospita COVID dels que no en tenen. 

Així, l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) es converteix en l’hospital de referència per als pacients crítics, semi-crítics i aguts d’alta i mitjana complexitat. Per això, incrementarà la seva capacitat de llits per atendre aquesta tipologia de pacients i s’hi traslladaran, entre altres, respiradors d’altres centres per tal de concentrar-ne l’assistència. 

A més, l’HTVC continuarà amb la cirurgia de la Regió Terres de l’Ebre, tal i com es va anunciar en començar la detecció de positius al territori. Així mateix, l’HTVC mantindrà altres dispositius com els serveis per a pacients immunodeprimits i pacients d’altres especialitats no COVID. 

La Clínica Terres de l’Ebre (CTE) assumirà tot el servei de ginecologia i obstetrícia de de l’HTVC i de pediatria a excepció de l’àrea d’influència de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre (HCME).  A tal efecte s’habilitaran a la CTE sales de parts segons les previsions de la Regió Sanitària. També s’hi traslladaran el material i l’equip de professionals per assegurar l’atenció obstètrica i ginecològica. Així mateix, es definiran com en tots els dispositius dos circuits per tal de separar les persones amb sospita de COVID de les que no en tenen. 

A la CTE també s’hi concentrarà tota l’atenció pediàtrica hospitalària de la regió, a excepció de la de l’HCME que seguirà atenent els xiquets i xiquetes de la seva àrea d’influència. A la CTE s’hi traslladarà la unitat neonatal per tal d’assegurar l’atenció al prematur. Els professionals pediatres de l’HTVC seran els responsables d’atendre aquestes necessitats a la CTE. Igualment s’atendran urgències recomanant que els casos de sospita COVID es dirigeixin a l’HTVC. 

L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre concentrarà tota la patologia traumàtica urgent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre. Els professionals de l’equip de traumatologia de l’HCME i els de l’HTVC seran els que assumiran aquest servei. L’HCME atendrà casos COVID de baixa complexitat. 

L’HCME seguirà atenent tot tipus d’urgència i derivarà a l’HTVC els pacients que no compleixin criteris d’intermedi. Així mateix, continuarà realitzant l’atenció a l’embaràs, la pediatria, cirurgia i la resta d’especialitats de la seva àrea d’influència. 

L’Hospital Comarcal d’Amposta (HCA) assumirà l’atenció intermèdia casos de COVID aguts i de baixa complexitat. L’HCA seguirà atenent tot tipus d’urgència i derivarà a l’HTVC els pacients que no compleixin criteris d’intermedi. 

L’Hospital de la Santa Creu (HSC) assumirà l’atenció intermèdia per a casos COVID de qualsevol edat, tot i que prioritàriament gent gran fràgils.  També assumirà l’atenció intermèdia per a casos no relacionats amb COVID seguint els criteris de derivació i cartera del Pla director sociosanitari i tot pacient de residència que ho requereixi. 

Es continuarà realitzant com és habitual el tractament d’hemodiàlisi amb mesures de precaució en aïllament dels casos positius i de sospita. 

La Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre té el seu propi pla de contingència, ja ha concentrat i reordenat  la seva activitat, com vàrem informar la passada setmana i, col·laborarà amb atenció primària fent suport a residències de discapacitats i allò que sigui necessari i a hospitalització en cas de sospita o cas confirmat lleu. A més aplicarà aïllaments i proteccions i si es requereix trasllat per empitjorament contactarà amb 061 per buscar el recurs més adient. 

El pla de contingència preveu, si és necessari habilitar dispositius com l’antiga residencia d’avis d’Amposta, places de residència que encara no estan ocupades com la Residència de Batea, VIMA de Sant Carles de la Ràpita i l’Onada de l’Ametlla de Mar. Aquestes places permetran augmentar la capacitat hospitalària de la regió sanitària. També es contempla si fos necessari utilitzar places hoteleres.

Reorganització en l’Atenció Primària a les Terres de l’Ebre

Des de l’inici d’aquesta crisi s’han realitzat actuacions de reordenació dels dispositius de primària per poder garantir l’atenció urgent, l’atenció telefònica i l’atenció domiciliària concentrant l’activitat en alguns Centres d’Atenció Primària. També s’han reforçat els equips domiciliaris i intensificant l’atenció a residències i persones vulnerables. També s’ha realitzat el seguiment a persones amb aïllament domiciliari amb símptomes de COVID.

Així mateix, tots els punts d’atenció continuada han implantat un circuït de triatge per tal de diferenciar la patologia respiratòria de la resta.

Les mesures concretes que afecten el reordenament a primària també s’aplicarà a partir del divendres 27 de març.

A la Terra Alta l’activitat s’assumeix des del CAP Gandesa igual que el Punt d’Atenció Continuada.

A la Ribera d’Ebre l’atenció es concentrarà al CAP de Flix i al CAP de Móra la Nova. Al CAP de Móra la Nova l’atenció continuada durant els caps de setmana i festius es realitzarà les 24h. S’informa que el Punt d’Atenció Continuada situat a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre deixa d’estar operatiu durant aquest període.

Al Baix Ebre, es manté l’activitat al CAP Temple, al CAP Baix Ebre, al CAP de l’Aldea, al CAP Deltebre i al CAP de l’Ametlla de Mar. Els Punts d’Atenció Continuada seran al CAP de l’Aldea, CAP Deltebre i CAP Temple. Deixa d’estar operatiu el Punt d’Atenció continuada de Xerta i el Punt d’Atenció continuada de l’Ametlla de Mar.

A la comarca del Montsià l’atenció es concentrarà al CAP d’Ulldecona, al CAP d’Amposta i al CAP de Sant Carles de la Ràpita. Els Punts d’Atenció Continuada seran al CAP de Sant Carles de la Ràpita, al CAP d’Ulldecona i al CAP d’Amposta. Destacar que aquest punt d’atenció continuada a Amposta s’ubicarà al CAP i no a l’Hospital Comarcal d’Amposta com fins ara.

L’atenció pediàtrica, per poder garantir espais diferenciats de l’atenció d’adults, es reubicarà. Així, la línia pediàtrica del CAP Baix Ebre es desplaça al CAP Roquetes. A la resta del territori es garantiran els circuïts separats d’atenció a la població pediàtrica.

Amb aquesta reordenació s’incrementaran els dispositius d’atenció domiciliaria a tot el territori.

Si fos necessari adoptar noves mesures des de la Regió Sanitària s’informarà de com es redefiniran dispositius i quan s’aplicarien les noves mesures.

Així mateix, des d’avui, la Regió Sanitària Terres de l’Ebre amb el suport de la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre ha habilitat el telèfon mòbil per a ciutadans:   630.450.606 d’atenció i suport psicològic en relació amb la crisi del coronavirus, a les víctimes del Covid-19, en horari de dilluns a divendres de 8.00 h a 20.00 h.

 25/03/2020 – 08:21h

FAQs Preguntes i respostes 24/03/2020

Actualització d’aquesta tarda del FAQs que publica Protecció Civil per aclarir dubtes sobre les restriccions de mobilitat i activitats durant l’estat d’alarma pel coronavirus.

Els temes nous hi apareixen en blau.

24/03/2020 -09:18h

Beques menjador

Entre avui i demà es distribuiran les targetes moneder a les famílies dels 1.112 alumnes amb beca menjador al Baix Ebre. Serveis Socials del Consell Comarcal les farà arribar directament a casa dels afectats.

La targeta moneder permet comprar en qualsevol establiment d’alimentació.

24/03/2020 -09:10h

Homenatge al personal sanitari del CAP de l’Aldea- Camarles-l’Ampolla

Els cossos de seguretat fan un emotiu homenatge al personal sanitari del CAP de l’Aldea- Camarles-l’Ampolla.

Dotacions de Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, les Guàrdies Municipals de l’Ampolla i de l’Aldea i la Policia Local de Camarles han encès les llums dels seus cotxes i han fet sonar les seves sirenes a les vuit del vespre d’aquest dilluns davant del CAP de l’Aldea-Camarles-l’Ampolla com agraïment per la seva feina durant aquesta crisi sanitària del coronavirus.

23/03/2020 -18:31h

Descarrega’t l’app i fes el test

Descarrega’t l’app i fes el test.!!!
El sistema sanitari farà la vigilància del teu cas a partir de les dades enviades per l’aplicació i, si és necessari, activarà els serveis d’emergències mèdiques.

També et permetrà dur a terme el control epidemiològic de la pandèmia al territori.

Accedeix al STOP COVID19 CAT, descarrega’t l’App.
http://canalsalut.gencat.cat/…/coronaviru…/stop-covid19-cat/

 23/03/2020 -10:08h

Desinfecció d’espai sensibles al municipi

Treballs de neteja i desinfecció a punts sensibles de Camarles i Lligallos, llocs de pas, farmàcies, establiments… Les fotos, en aquest cas, corresponen a feines fetes a Camarles.

 22/03/2020 -20:30h

FAQs Preguntes i respostes 22/03/2020

Actualització i recordatori de les FAQs “Preguntes Freqüents” de què es pot i què no es pot fer.

En blau les preguntes noves.

21/03/2020 – 16:51h

Model de certificat autoresponsable de desplaçament

Protecció Civil ha editat un model de certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l’estat d’alarma per facilitar a tothom acreditar que la mobilitat es fa per una de les causes autoritzades. Aquest certificat entrarà en vigor dilluns a les 00:00 hores, així que, a partir de llavors, l’haureu d’omplir quan sortiu. Cal tenir en compte que el seu ús fraudulent és punible.

El document el podeu descarregar a aquí

Els casos que permet al·legar aquest document són aquests: l’adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; assistència a centre, servei o establiment sanitari; desplaçament al lloc de treball per efectuar la prestació laboral, professional o empresarial; retorn al lloc de residència habitual; assistència o atenció a persones grans, menors d’edat, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables; o desplaçament a entitat financera o d’assegurança. També es contempla la possibilitat que hi hagi una causa de força major o situació de necessitat, que s’ha d’especificar.

FAQs – Certificat d’autoresponsabilitat en compliment de l’estat d’alarma COVID-19

Per a què serveix? Per disposar d’un model de certificat on es declari de forma responsable que l’activitat que s’està fent en l’espai públic és una de les autoritzades per l’estat d’alarma. El seu ús facilita a les policies locals i als Mossos d’Esquadra la comprovació atès que és un format estàndard.

És només per a desplaçaments amb vehicle o també a peu? Per ambdós casos, especialment si el desplaçament és lluny del domicili.

És obligatori portar-lo? No. És un document que facilita la declaració però no és obligatori. Sí que és recomanable.

Qui me’l pot requerir? Només els agents de la policia.

Què passa si no el porto i m’atura la policia? Em poden multar per no portar-lo? No us multaran per no portar-lo. Si no el porteu i us atura la policia haureu de certificar en aquell moment que la vostra activitat s’ajusta a les autoritzades per l’estat d’alarma.

Substitueix el certificat de treball que l’empresa m’ha facilitat? No. El certificat d’autoresponsabilitat és complementari al certificat de treball que l’empresa us hagi facilitat per al desplaçament al centre de treball. Porteu-los tots dos.

On el puc aconseguir? Es pot descarregar a la web de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament i del Departament d’Interior. Els Mossos d’Esquadra i les policies locals en tindran còpies impreses. Els establiments autoritzats a l’obertura i els centres de treball també poden disposar de còpies impreses.  Document

El puc imprimir i omplir a mà? Sí.

Cal portar-lo en paper o en digital? El podeu portar imprès o en format digital al mòbil o dispositiu electrònic tipus tauleta.

Necessito una signatura digital? No cal. Es pot fer servir, però no és necessària.

La policia es quedarà el document original imprès? No.

Per què hi apareixen només aquestes opcions d’activitat? Perquè són les que recull el Reial decret que estableix l’estat d’alarma per COVID19.

Si una activitat no està especificada, puc indicar-la? Sí. A l’epígraf “causa de força major o situació de necessitat” podeu especificar altres activitats, sempre que responguin a les circumstàncies d’excepcionalitat justificada.

El necessito per sortir breument al carrer com ara a llençar les escombraries, passejar la meva mascota o fer una compra breu al costat de casa? No, considerant que és per un temps molt breu i al costat del domicili.

Cal fer un certificat per cada desplaçament? Sí, un per cada desplaçament. Si en un mateix desplaçament es fan diverses activitats cal indicar-les totes especificant la destinació més allunyada (per exemple, anar al centre de treball i anar a  comprar aliments, marqueu les dues activitats i indiqueu l’adreça més allunyada del lloc d’origen).

Puc manipular-lo o modificar el text? No.

Què passa si el que declaro no és cert? És un fet que es pot sancionar, com també ho és si verbalment es declara un desplaçament que no és cert.

21/03/2020 – 16:06h

FAQs Preguntes i respostes 20/03/2020

Protecció Civil actualitzat els FAQs “Preguntes Freqüents” de què es pot i què no es pot fer.

En blau les preguntes noves.

20/03/2020 – 10:16h

El Govern espanyol imposa el tancament de tots els allotjament turístics i hotels en el termini d’una setmana

El Govern espanyol ha acordat el tancament de tots els hotels i allotjaments turístics similars en el termini màxim d’una setmana, segons ha acordat el Ministeri de Sanitat. En una ordre ministerial publicada en un Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) extraordinari, s’estableix aquesta mesura preventiva per a tots els hotels i allotjaments similars, allotjaments turístics i altres allotjaments de curta estada, càmpings, aparcaments de caravanes i altres establiments similars, situats en qualsevol part del territori nacional.

L’Executiu estableix el tancament de tots aquests tipus d’establiments a partir d’el moment en què cada un d’ells “no disposi de clients als que hagi d’atendre i, en tot cas, en el termini màxim de set dies naturals” des de l’entrada en vigor de la norma aquest mateix dijous.

Per a establiments d’allotjament turístic de llarga estada i de temporada, aclareix que quedarà permesa l’obertura a el públic d’aquells establiments turístics que alberguen clients “que, en el moment de declaració de l’estat d’alarma, es trobin allotjats de manera estable i de temporada, sempre que els seus ocupants comptin amb les infraestructures, en els seus propis espais habitacionals”.

 20/03/2020 – 10:09h

La Generalitat redueix temporal el cànon de l’aigua per l’emergència sanitària del COVID-19

La Generalitat ha aprovat aquest dijous, 19 de març, una rebaixa temporal del cànon de l’aigua per tal de pal·liar l’impacte que l’emergència del coronavirus suposa per l’economia i el conjunt de la societat. 

Les mesures acordades són les següents:

  • Aplicar una reducció del 50% del cànon de l’aigua a tots els usuaris domèstics durant dos mesos (abril i maig).

  • Aplicar una reducció del 50% del cànon que paguen les indústries i la resta d’activitats econòmiques (petites i mitjanes empreses, comerços i autònoms).

El cost aproximat d’aquestes mesures es quantifica en 50 milions d’euros, que permetran aportar liquiditat a les famílies i a les empreses, amb càrrec a la Generalitat, a través del pressupost de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). 

A banda d’aquestes mesures, cal recordar que totes les famílies en situació de vulnerabilitat, o les que es puguin trobar en aquesta situació els propers mesos com a conseqüència de la repercussió del coronavirus, poden demanar i acollirse al cànon social zero, el que implica no pagar per aquest concepte dins de la factura de l’aigua. A data d’avui, s’acullen al cànon social 52.540 abonats.

L’ACA disposa habitualment d’una altra bonificació, l’ampliació de trams, a la qual actualment s’acullen més de 350.000 abonats. 

Més informació en aquest enlla

20/03/2020 – 09:05h

Circuit alternatiu per aconseguir la medicació per evitar anar al CAP

Per evitar anar al CAP, hem creat un circuit alternatiu per aconseguir el Pla de medicació.

Quan calgui anar a buscar els medicaments habituals o el Pla de medicació hagi caducat, en lloc d’anar al CAP, el pacient anirà a la farmàcia, sempre amb la TSI (Tarja Sanitària). El farmacèutic o farmacèutica podrà consultar el Pla a través de la TSI si no li porten en paper.

Si la medicació ja estava en el Pla, es dispensarà; si hi ha medicació de control especial, no la dispensarà i demanarà al pacient que es posi en contacte amb el seu metge preferentment a través de l’eConsulta o, si no és possible, telefònicament. El metge farà la valoració clínica i emetrà la recepta electrònica corresponent, que estarà disponible a La Meva Salut.

La Meva Salut: https://lamevasalut.gencat.cat/web/guest/pre-login-cps

19/03/2020 – 19:06h

FAQs Preguntes i respostes 19/03/2020

Protecció Civil actualitzat els FAQs “Preguntes Freqüents” de què es pot i què no es pot fer.

En blau les preguntes noves.

19/03/2020 – 19:06h

FAQs Preguntes i respostes 19/03/2020

Protecció Civil actualitzat els FAQs “Preguntes Freqüents” de què es pot i què no es pot fer.

En blau les preguntes noves.

19/03/2020 – 12:21h

L’Ajuntament pren mesures econòmiques per reduir la crisi del coronavirus

Davant la crisi causada pel Coronavirus Covid-19, l’Ajuntament de Camarles ha anunciat un paquet de mesures econòmiques per reduir l’impacte que pugui tenir per a les famílies i pel sector econòmic local. Entre aquestes mesures hi ha l’endarreriment dels terminis per pagar diferents tributs, així com la suspensió de les quotes dels serveis municipals mentre duri l’estat d’alarma.

Aquestes mesures econòmiques estaran destinades a protegir la ciutadania i les empreses i comerços locals davant els perjudicis que està provocant la crisi sanitària del coronavirus. Les mesures acordades són les següents:

Taxes als establiments comercials
Es planificarà el retorn de la taxa de terrasses, escombraries, lloguer…, als establiments comercials, bars i restaurants.

Recaptació Voluntària
Se suspèn el termini de cobrament en voluntària de tots els padrons de caràcter col·lectiu.

Recaptació Executiva
Se suspèn la tramitació dels expedients executius en curs.

Fraccionaments, ajornaments i Pagaments
Personalitzats Els cobraments que s’havien d’efectuar a partir del dia 20/03/2020 sota aquestes modalitats de pagament queden ajornats fins al dia 30/04/2020. Gestió Econòmica Malgrat la suspensió dels terminis, es manté el finançament ordinari i extraordinari.

Inspecció i procediment sancionador
Se suspèn tots els procediments d’inspecció i sancionadors de tota classe, inclosos els de trànsit i convivència, en virtut del Reial decret pel qual es va declarar l’estat d’alarma. La seva tramitació es reprendrà quan s’aixequi dita suspensió.

Atenció Ciutadania i Ajuntament
Les oficines d’atenció al ciutadà romandran tancades però es manté l’atenció telefònica 977470007 i per correu electrònic ajuntament@camarles.cat. Tots els serveis telemàtics operen de forma normal.

19/03/2020 – 08:54h

FAQs Preguntes i respostes 18/03/2020

Protecció Civil actualitzat els FAQs “Preguntes Freqüents” de què es pot i què no es pot fer.

En blau les preguntes noves.

18/03/2020 – 10:54h

La meva Salut, més necessària que mai l’atenció no presencial

Atès el moment excepcional d’emergència sanitària amb motiu del Coronavirus SARS-CoV-2, es fa més necessària que mai l’atenció no presencial, i hem de poder habilitar i facilitar aquesta via assistencial i de gestió de tràmits als ciutadans.

A La Meva Salut (LMS) es poden donar serveis tan importants com l’eConsulta amb el personal mèdic i d’infermeria, la descàrrega del Pla de medicació per anar a la farmàcia, la gestió de cita prèvia a l’atenció primària o la visualització de resultats i d’informes. Tots aquests serveis són claus i d’extrema necessitat i hem de donar a la població, mentre duri la emergència, la màxima accessibilitat no presencial.

18/03/2020 – 08:00h

FAQs Preguntes i respostes 17/03/2020

Sabeu com afecten les restriccions pel coronavirus establertes per la Generalitat i ampliades pel Reial Decret de declaració de l’estat d’alarma aprovat el 14 de març pel Consell de Ministres?

Aquí trobareu resposta a algunes de les preguntes importants: enllaç

(Actualitzat a les 20h del 17 de març)

17/03/2020 – 20:00h

Ajudes per les persones autònomes afectades econòmicament pel Coronavirus

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies establirà un ajut, en forma de prestació econòmica, de fins a 2.000 euros per a les persones treballadores autònomes –persona física-, que acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació com a conseqüència dels efectes del coronavirus en la seva activitat econòmica, i sempre que figurin d’alta en activitats de les que les autoritats sanitàries han decretat el tancament i no disposin d’altres fonts alternatives d’ingressos.
Aquest ajut compta amb un pressupost de 7,5 milions d’euros i preveu beneficiar d’unes 4.500 persones treballadores autònomes.

Per accedir a aquest ajut, les persones treballadores autònomes – persona física- hauran d’estar donades d’alta al règim especial de treballadors autònoms de la Seguretat Social (RETA), i amb domicili fiscal a Catalunya.

L’accés a l’ajut s’aconsegueix mitjançant l’acreditació de pèrdues econòmiques en el mes de març de 2020 en comparació amb el mateix mes de març de 2019.

En el cas de les persones treballadores autònomes amb una antiguitat al RETA inferior a un any, la comparació es farà amb la mitjana de la facturació mensual des de l’alta al RETA.

El Departament atorgarà aquest ajut pel procediment de concurrència competitiva fins a l’exhauriment de la partida pressupostària que s’hi destini, i serà incompatible amb qualsevol altre ajut destinat a la mateixa finalitat.

El Govern de la Generalitat, a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ha pres aquesta decisió com a resposta urgent a les persones que configuren el Treball Autònom de Catalunya davant d’aquesta situació excepcional, que ha obligat a a diferents autoritats governatives a actuar en el confinament i aïllament de persones i activitats.

Aquest fet impacta directament, amb previsibles pèrdues econòmiques, en la prestació del servei de les persones treballadores autònomes, ja sigui per manca de possibilitat de la prestació professional personalment o pel tancament de l’espai on es duu a terme l’activitat professional.

Més informació en aquest enllaç

17/03/2020 – 17:10h

Tanca el CAP Camarles

A partir de demà dimecres 18 de març, es tanca el CAP de Camarles, l’atenció d’aquest consultori l’assumirà el CAP de l’Aldea. Els usuaris poden trucar-hi al 977 45 12 13.

Per tal de fer front a la situació generada per l’evolució del coronavirus SARS –Cov-2 continuem adoptant mesures d’organització per poder assumir la demanda creixent d’atenció i el tractament adequat dels casos i, alhora, preservar la salut dels professionals i garantir els torns circuits diferenciats de patologia respiratòria.

Es manté l’assistència domiciliària.

Us recordem la importància d’evitar en la mesura del possible desplaçar-vos al vostre centre sanitari i us recomanem que abans contacteu telefònicament. Igualment, us demanem que feu un ús responsable de tots els serveis d’urgències.

Des de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre es recorda que si s’ha de fer qualsevol consulta mèdica, a més del 061 sempre podeu trucar al vostre centre d’atenció primària de referència i a Atenció del Ciutadà de la regió sanitària terres de l’Ebre al telèfon 977 44 81 70. Per a emergències important trucar al 112.

Per a informació o dubte per contactar amb la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre podeu trucar al telèfon 977 70 43 81.

17/03/2020 – 14:10h

La deixalleria estarà tancada

Des de la regidoria de Medi Ambient i després de les recomanacions per l’Agencia de Residus de Catalunya, la deixalleria municipal de Camarles romandrà tancada fins nou avís. Així evitem riscos innecessaris amb la propagació de COVID-19.

17/03/2020 – 14:05h

Informació important sobre les beques menjador

El departament d’Ensenyament de la Generalitat ha decidit substituir les beques menjador per unes targetes moneder, en les quals hi haurà ingressat l’import de la prestació que reben les famílies amb beca. Aquest import podrà fer-se servir per comprar queviures. Al Baix Ebre, les beques menjador són gestionades pel Consell Comarcal, que les distribuirà a través dels ajuntaments. 

Els dos departaments estem acabant d’ultimar l’operatiu que pugui fer possible el lliurament a les famílies i aviat es concretaran les instruccions definitives.

17/03/2020 – 11:45h

Expedients en curs

A causa de la situació que estem vivint, tota la gent que té tràmits o expedients en curs i estan preocupats pels tancaments de les oficines de l’administració i les anul·lacions de les cites concertades. Recordem que la disposició addicional del decret de l’estat d’alarma estableix la interrupció de terminis per a la tramitació dels procediments, així com els de prescripció i caducitat. Els terminis es reprendrà quan no estigui vigent l’estat d’alarma.

Per tant, aquestes persones no han de patir, ja que no tindran cap afectació.

17/03/2020 – 10:40h

Ajuda a les persones dependents i amb mobilitat reduïda

L’Ajuntament de Camarles coordinarà el nou servei d’assistència que s’habilita a partir d’avui, 17 de març, per ajudar al col·lectiu més vulnerable del municipi. Aquest servei està destinat a les persones que es troben soles i no tenen a cap familiar que les pugui ajudar a comprar aliments o altres necessitats importants.

La Regidoria de Serveis Social està realitzant un seguiment d’aquestes persones que poden necessitar ajuda, per poder habilitar el servei d’assistència a domicili per emergència sociosanitària.

Si creus que hi ha alguna persona dintre del grup de persones vulnerables, ho pots notificar al telèfon de l’Ajuntament: 977470007 o a la Policia Local: 977470849 / 608287904.

16/03/2020 – 11:22h

Habiliten un espai de Coronavirus a l’App de Salut Respon

Habilitat un espai de coronavirus en l’app de Salut Respon. És un qüestionari molt simple amb respostes “Sí o No”.

Et demanen un número de telèfon per a posar-se en contacte amb la persona que tingui criteris de coronavirus.

Un dels objectius de crear aquest apartat és no saturar els nombres d’emergències 061 i 112. APP 06

16/03/2020 – 10:00h

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre reorganitza l’atenció dels centres médics

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre informa que per tal de fer front a la situació generada per l’evolució del coronavirus COVID19, a partir de dilluns 16 de març i fins a nou avís, l’activitat del Consultori del Lligallo es realitzarà al CAP de Camarles. El telèfon del CAP Camarles al qual les usuàries i usuaris poden trucar és el 977 47 05 61.

Aquestes mesures són per poder assumir la creixent demanda d’atenció, i preservar la salut de les treballadores i treballadors sanitaris.

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre informa que en tots els casos es reprogramaran les visites no urgents, es garantiran les visites a domicili i el seguiment de pacients que requereixin atenció. Tots els seguiments possibles es realitzaran telemàticament i telefònicament.

Si s’ha de fer qualsevol consulta mèdica, a més del 061, telèfon gratuït, sempre es pot trucar al centre d’atenció primària de referència i a Atenció del Ciutadà de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre al telèfon 977 44 81 70.

En cas que necessiteu contactar tant amb el vostre CAP com amb l’Hospital Verge de la Cinta per tràmits, gestions, dubtes, anul·lacions o informació podeu fer-ho també a qualsevol hora a: http://www.icsebre.cat/wg/contacta i us donaran resposta en menys de 24 hores.

15/03/2020 – 07:00h

El govern espanyol declara l’estat d’alarma i imposa restriccions a la mobilitat de les persones

El Butlletí Oficial de l’Estat ha publicat el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

 El decret inclou les mesures aprovades pel govern espanyol  

14/03/2020 – 22:00h

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat les mesures concretes de l’estat d’alarma declarat a tot l’Estat. Infografia que recull les afectacions a la mobilitat del ciutadà:

 

14/03/2020 -09:00h

Preguntes i respostes sobre les restriccions de la Generalitat pel coronavirus

Sabeu com afecten les restriccions pel coronavirus establertes per les resolucions de la Generalitat aquest divevendres

Aquí trobareu totes les preguntes i respostes:

 

PREGUNTES SOBRE LES RESTRICCIONS D’ACTIVITATS PEL COVID-19 EN CATALUNYA

 

1. Es pot entrar o sortir dels municipis?

Per tot Catalunya es demana que no hi hagi mobilitat. A més, a Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí hi ha controls per no entrar ni sortir. Només ho poden fer els serveis essencials (seguretat i emergències, electricitat, aigua potable, combustibles, gas, telecomunicacions, permisos penitenciaris, residus urbans i industrials, residus sanitària, subministraments sanitaris i de farmàcia, distribució alimentària humana i per a granges i centres d’animals, animals vius/morts – escorxadors-).

2. La gent pot sortir al carrer i comprar?
Sí, però només si és imprescindible.

3. Estaran obertes les botigues d’aliments, supermercats i similars

4. Els subministraments a supermercats i restaurants estan assegurats?
Sí, la distribució alimentària està considerada un servei essencial i es coordina amb les plataformes de distribució l’arribada de productes bàsics.

5. Puc quedar amb gent al carrer?
Sí, sí són trobades puntuals i reduïdes en espais oberts, i sempre mantenint les distàncies i mesures de protecció i seguretat.

6. Puc portar els infants al parc?
No és recomanable.

7. Puc anar a veure el meu familiar/amic/veí a casa seva?
Sí, però no és recomanable i sempre seguint les mesures de protecció.

8. Puc visitar els meus familiars dependents?
Sí, per garantir l’atenció que necessitin.

9. Sóc persona depenent. La persona que m’assisteix podrà venir?
Sí, forma part dels serveis essencials que es permeten.

10. Puc treure a passejar la meva mascota?
Sí, mantenint les distàncies i mesures de protecció i seguretat.

11. Puc anar a bars i restaurants?
Estan tancats des del dia 14 de març i durant 15 dies

12. Puc anar al cine o teatre?
Estan tancats des del dia 14 de març i durant 15 dies

13. La biblioteca/museus/centres cívics estan oberts? Hi puc anar?
Estan tancats des del dia 14 de març i durant 15 dies

14. Els centres comercials estaran oberts?
No, només els dedicats exclusivament a productes alimentaris, d’higiene o neteja o els espais
dels centres comercials dedicats a aquests productes.
CECAT-Centre de Coordinació operativa de Catalunya
cecat@gencat.cat www.gencat.cat/emergencies @emergenciescat

15. Les botigues en general poden obrir?
Sí amb les limitacions dels centres comercials

16. Tinc una cita mèdica. Hi puc anar?
Si no és urgent, millor posposar-la.

17. Tinc una cita per rehabilitació. Hi puc anar?

Si no és imprescindible, millor posposar-la.

18. Funciona el transport públic?

Sí però amb reducció d’un terç de l’ocupació i no és recomanable el seu ús.

19. Puc anar a fer gestions a l’ajuntament (multes, impostos…)?
Abans d’anar-hi, consulteu amb l’Ajuntament si podeu fer els tràmits telemàtics o posposarlos.

20. Hi ha un telèfon d’informació centralitzat?
D’informació el 012, per simptomatologia el 061.

21. Estan assegurats els moviments dels serveis d’emergència?
Sí.

22. Què es considera un servei essencial?
Seguretat i emergències, electricitat, aigua potable, combustibles, gas, telecomunicacions, permisos penitenciaris, residus urbans i industrials, residus sanitària, subministraments sanitaris i de farmàcia, distribució alimentària humana i per a granges i centres d’animals, animals vius/morts -escorxadors-.

#Camarles #CamarlesSalut #coronavirus #alertacoronavirus

 

13/03/2020 -23:00h

La Generalitat ordena el tancament de bars i restaurants, entre d’altres mesures complementàries

La Generalitat de Catalunya indica que a partir de dissabte 14 de març s’hauran de tancar els bars, cafeteries, restaurants, pubs i discoteques del municipi de Camarles, per un termini previst de 15 dies, en compliment la resolució dictada per la Generalitat d’aquest divendres 13 de març per la qual s’adopten mesures complementàries per a la prevenció i el control de la infecció pel coronavirus.

Aquesta resolució inclou diverses mesures tendents a reduir l’activitat del país i evitar les concentracions de persones per prevenir els contagis. Amb aquest objectiu, escau anar un pas més enllà amb la regulació de noves restriccions en l’exercici i limitacions d’activitat per tal de prevenir i controlar la projecció ascendent de la taxa d’infecció

S’adopten les mesures preventives següents:

DOCUMENT (PDF)

13/03/2020 –11:50h

L’Ajuntament activa el Pla d’Emergencia Municipal

L’Ajuntament de Camarles ha activat aquest divendres en fase d’emergència el Pla d’Emergències Municipal. (Document PDF)

Fins al moment l’Ajuntament ha aprovat diferents mesures encaminades a minimitzar el risc de contagi i amb la finalitat de prevenir una possible saturació del sistema públic de salut. Entre d’altres mesures, l’Ajuntament va aprovar la suspensió de tota activitats i el tancament d’equipaments municipals. Així mateix s’han activat mesures preventives extraordinàries per tal de minimitzar el risc de propagació i contagi dins de l’organització municipal i garantir que els serveis municipals essencials es puguin dur a terme amb la màxima normalitat possible.

Recordem que cal seguir les normes que ha fet públiques la Generalitat en termes de Salut Pública, que podeu consultar aquí, i que a partir d’ara les consultes que es facin al telèfon 061 seran gratuïtes. 

12/03/2020 –12:00h

L’Ajuntament de Camarles acorda mesures preventives davant el coronavirus

Seguint les recomanacions del Departament de Salut del Govern de la Generalitat de Catalunya, i a efecte de realitzar mesures de prevenció amb la finalitat de contribuir a la contenció del Coronavirus Covid-19, queden ajornades les activitats d’aquest cap de setmana i el ball social dels dissabtes al Casal d’Avis i totes les activitats adreçades a la gent gran.

El consistori demana a la ciutadania que hagi de fer qualsevol tràmit amb l’Ajuntament que ho faci a través de la Seu Electrònica, portal on es poden fer els mateixos tràmits que es realitzen presencialment. Així mateix, per a les consultes o peticions d’informació, l’Ajuntament demana a la ciutadania que s’informi a través del telèfon 977470007 o correu electrònic ajuntament@camarles.cat.

D’altra banda, és possible que en les pròximes hores es puguin prendre noves mesures organitzatives i de prevenció, especialment en matèria d’atenció a la ciutadania, a causa de la ràpida evolució de la pandèmia del Coronavirus.

Seguiu el web www.camarles.cat i les xarxes socials per mantenir-vos informats sobre qualsevol novetat sobre el Covid-19.

Recomanem seguir sempre les mesures anunciades pel Govern de Catalunya i el Departament de Salut.

 11/03/2020 –11:45h

El Departament de Salut de la Generalitat demana un ús responsable del 061

Arran del coronavirus el telèfon 061 Salut Respon està rebent una allau de trucades i ha crescut de manera extraordinària els últims dies. En aquest context, el Departament de Salut demana que es faci un ús responsable del 061 i la màxima complicitat possible a la ciutadania davant d’aquesta situació extraordinària. També assenyala que es pot trucar a l’atenció primària per qualsevol dubte; i pel que fa a emergències greus i de risc vital, el telèfon recomanable és el 112.

Cal recordar que els últims dies s’ha estat reforçant el servei del 061 Salut Respon amb mesures extraordinàries, com ara un increment del nombre de professionals i també una millor gestió en el cribratge de les demandes. Així mateix, el sistema de salut de Catalunya ha elaborat un test com a nova eina que permet, de manera molt ràpida i senzilla, conèixer si es compleixen els criteris d’infecció per coronavirus, i si cal trucar o no al 061.

TEST

 

Deixa un comentari