BENVINGUDA I BENVINGUT
A LA LLAR D'INFANTS MUNICIPAL
LO RACÓ DEL PETIT
Previous slide
Next slide

Sabeu què és la Llar d'infants?

La Llar és el primer cicle d’Educació Infantil on s’acullen infants des dels 4 mesos fins a 3 anys d’edat. Són centres educatius que juntament amb la família participen en el desenvolupament integral de l’infant. A més de cobrir les necessitats bàsiques de l’infant, es realitza una intervenció pedagògica, acompanyant l’infant en l’aprenentatge, la descoberta de la pròpia personalitat i l’assoliment d’hàbits saludables. Tot plegat es realitza mitjançant un pla de treball sòlidament fundat en principis psicopedagògics i afectius.

INFORMACIÓ

SABEU QUI GESTIONA LA LLAR D’INFANTS “LO RACÓ DEL PETIT”?

L’activitat del servei és pròpia de l’Ajuntament de Camarles.

QUIN ÉS EL PERSONAL QUE M'ATÉN?

A la llar hi ha un equip educatiu format per educadores amb la titulació exigida pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. També hi ha altre personal que cuida de la llar, com el personal de neteja i el personal de manteniment.

QUINS SÓN ELS TRETS D’IDENTITAT DE LA NOSTRA LLAR?

El caràcter propi de la llar és fruit d’un conjunt de definicions institucionals i principis d’identitat. El personal que forma part del centre i de l’equip educatiu, es manifesta molt respectuós amb totes les famílies i els infants que s’acullen, atenent a la diversitat de races, de sexes, de religió… i renunciant a tot tipus d’adoctrinament i sectarisme. La llengua vehicular del centre és el català.

La línia metodològica del centre és: activa, participativa i no competitiva. Es té en compte l’observació,l’experimentació i el joc com a mitjà d’aprenentatge, partint de l’entorn més proper de cada infant per tal d’afavorir un desenvolupament harmònic de la seva personalitat i autonomia.

QUÈ CAL FER PERQUÈ SIGUI ADMÈS EL VOSTRE INFANT?

Podeu matricular els vostres fills i filles sempre que tinguin l’edat adequada (16 setmanes) per assistir al primer cicle d’educació infantil, en el moment d’obrir-se el període de preinscripció, i sempre que compleixi tots els requisits (caldrà presentar tota la documentació en el període de dates establertes, documentació que s’ha d’aportar junt amb el full d'inscripció i dintre del període establert).

QUAN ESTÀ OBERTA LA LLAR D'INFANTS?

La llar d’infants està oberta de dilluns a divendres de 8:30 a 13:00 i de 15.00 a 17:30, de l'1 de setembre al 28 d'agost, amb els festius i vacances corresponents.

ALIMENTACIÓ

Els infants esmorzen i berenen a la llar, per aquest motiu aconsellem que els àpats siguin variats i saludables, evitant les pastes i la rebosteria industrial, adequant la quantitat al vostra filla o fill. El divendres és el dia de la fruita a la llar, i s’ha de portar fruita per a esmorzar i berenar. Si l’infant es menja la peça sencera, amb o sense pell, trossejada o triturada, cal portar-la sempre així, segons com se la mengi la vostra filla o fill.

Està totalment prohibit portar llaminadures a la llar, a excepció dels aniversaris, per convidar o regalar-les alscompanys i companyes. En aquest supòsit es posaran les llaminadures a la bosseta de l’infant, i cada família decidirà si donar-li o no.

ALIMENTACIÓ A LA LLAR

SI EM QUEDO A DINAR A LA LLAR QUÈ DINARÉ?

Per tal d'afavorir la conciliació laboral i famiar la Llar disposa de servei de menjador tots els dies. El servei de menjador és de les 12,45 hores fins les 15,00 hores. La tutora farà arribar a la família una fitxa del menjador per a omplir-la amb les dades de l’infant.
El dia que necessiteu que l'infant es quedi a dinar a la llar o vulgueu que comparteixi una estona més amb els seus companys i companyes, cal comunicar-ho amb antelació a la llar, per telèfon i/o correu electrònic.
Cal fer aquesta comunicació abans de que es comuniqui el número de menús a l’empresa de càtering (el dia anterior al que voleu que es quedi a dinar a la llar).
També podeu portar el menjar en carmanyola. Seguint les indicacions establertes.
Els dies que el menut s’hagi de quedar al menjador li heu de portar un pitet, el seu coixí, si és que l’utilitzaa casa i un llençol o manta (no molt gran) per a tapar-lo; tot amb el nom posat.

PUC CELEBRAR EL MEU ANIVERSARI A LA LLAR?

I tant, a més, som del pensar que com més serem més riurem, per això sempre el celebrem tots junts. Això si, s’ha d’avisar amb antelació per a què les educadores puguin avisar les companyes i els companys i preparar la festa.
Celebrem els aniversaris al matí.
Famílies, estigueu tranquil·les que sempre fem fotos, i us les farem arribar per a què en tingueu un record.

QUÈ CAL QUE PORTI A LA LLAR?

 • Bolquers: 2 per a la bossa (matí i tarda) o un paquet sencer amb el nom de l’infant.

 • Un got amb nansa.

 • Una bata (“babi”) amb el coll i els punys amb goma i amb una beta cosida al coll d’aproximadament 20cm.

 • Tota la roba marcada amb el nom i el primer cognom (jaquetes, bata, gorres, ets.). És molt importatn perquè no es pugui perdre.

 • Les jaquetes han de portar una beta cosida al coll d’uns 20 cm. Si tenen caputxa no cal que els hi cosiu la beta.

 • Una jaqueta per al pati que es quedarà a la llar.

 • Una capsa de sabates amb una muda de temporada: jersei, pantalons o faldilla, calçotets o calcetes, mitjons i en cas de portar faldilla o vestit, unes mitjes. Tota aquesta roba s’ha de marcar.

 • Mitjons antilliscants per fer psicomotricitat, amb el nom posat.

 • Una pinta.

 • Pomada o oli, els infants que encara portin bolquers i n’utilitzen.

 • Dos capses de mocadors de paper.

 • Dos paquets de tovalloletes humides.

 • Dos rolls de paper de cuina.

 • Una cullera per quedar-se a la llar.

 • Una samarra vella del pare, la mare o una germana gran, per quan pintem.

 • Un pitet amb el nom de l’infant.

 • L’esmorzar i el berenar tot dintre d’una carmanyola.

 • Una bosseta de roba per venir a la llar i portar tot el material que necessita l’infant (el berenar,l’esmorzar, la bata,…).

 • Agenda de paper.

 • Una tovalloleta petita de roba (labavo).

 • Un conte infantil, per quedar-se a la Llar.

* Tot el material s’haurà de reposar quan les educadores ho demanin.

Preguntes FreQüents

QUÈ NO HE DE PORTAR A LA LLAR?

- No es poden portar joguines de casa per tal d’evitar conflictes amb els meus companys i companyes.
- Cal que portin roba còmoda. NO han de portar pantalons de peto, ni cinturons, per tal de facilitar la seva autonomia.
- Les seves sabates o bambes han de ser sense cordons i així podrà col·laborar quan s’hagi de posar les sabates ja què en aquesta etapa són molt petits per aprendre a lligar-se els cordons.
- No portaran ni clips ni agulles al cabell, per a evitar que un altra companya o company s'ho posi a la boca, en cas de que els caiguin.
- S’aconsella que els infants no portin objectes de valor com: polseres, anells, rellotges…si en porten i es perden, la tutora ho retornarà ,en cas de trobar-ho, sinó el centre no s'en fa responsable.

SI SÓC LACTANT, QUÈ HE DE PORTAR?

Si el menut o menuda es queda al menjador ha de portar el dinar en carmanyola. Quan compleixi els 12 mesos podrà fer ús del servei de càtering, ja que tindrà gairebé tota l’alimentació introduïda.
Mentre estigui a l’aula d'I0 no cal portar bata, amb uns quants pitets n'hi ha prou. Sempre amb el seu nom.

QUÈ PASSA SI UN DIA EM POSO MALALT O TINC MÉS DE 37'5ºC DE FEBRE A LA LLAR?

No us heu de preocupar família, us trucarem immediatament per tal que vingueu a buscar el vostre fill o filla.
Quan tingui febre o hi hagi malaltia, caldrà que es quedi a casa, tant pel mateix menut, com pel perill de contagi que suposa per als seus companys.
En el cas que es produeixi un ensurt, traslladarem l'infant al lloc més adient per tal de realitzar-li les primeres cures i us avisarem immediatament.

QUAN NO PUC ASSISTIR A LA LLAR?

Els infants no seran admesos a la llar si presenten manca d’higiene, símptomes de febre, diarrea, estomatitis (infeccions i llagues a la boca), erupcions o altres alteracions de la pell que siguin contagioses, conjuntivitis, muguet, parasitosis intestinal (cucs, l’ambles), pediculosis(polls) i/o qualsevol altra malaltia contagiosa.
En el cas que la família consideri que per malaltia no ha de sortir al pati, si hi assisteix, i el grup classe decideix sortir, l'infant també ho farà, no pot quedar-se sol a l’aula.

PRENDRE MEDICAMENTS A LA LLAR?

Les educadores no administrem medicaments, però els pares, tutors legals o algun familiar, podran venir a l’hora de la presa a donar-li.
Si el menut o menuda és al·lèrgic a alguna cosa, és molt important que els seus pares o tutors legals ens ho comuniquin a les educadores i ho facin constar a la butlleta d’inscripció, i posteriorment a l’entrevista personal.

INSCRIPCIÓ CURS 2023-2024

COM PODEN PARTICIPAR LA MARE, EL PARE O ELS MEUS TUTORS LEGALS EN LA MEVA EDUCACIÓ?

La col·laboració entre la família i les educadores és imprescindible perquè l’infant es vagi acostumant a la Llar d’infants al més aviat possible; i més endavant serà fonamental pels seus futurs aprenentatges.

 

Abans de començar el curs la meva mare, pare o tutors legals hauran de tenir una entrevista col·lectiva amb les educadores, les quals els hi resoldran qualsevol dubte que puguin tenir. El pare, mare o tutors legals també assistiran més endavant a les reunions de curs, en les quals els informarem de totes les novetats que s’aniran presentant, objectius a assolir, programació del curs i activitats, entre d’altres coses.

 

A mig curs, o si cal abans, la tutora convocarà al pare, mare o tutors legals per fer una entrevista individual.

 

Si la família vol fer qualsevol comentari o consulta a la tutora hauran de concertar prèviament una entrevista.

ENTRADA I RECOLLIDA

QUAN ENTRO I QUAN EM PODEN VENIR A RECOLLIR?

L’horari de la llar és:
MATÍ: De 8.00 a 13 hores
L’entrada serà de 8.30 a 10.00 hores.
Sortida de 12.25 a 12.30 hores.
TARDA: De 15 a 16.30 hores
L’entrada serà de 15.00 a 15.30 hores.
Sortida de 16.25 a 16.30 hores.
L’acompanyant i el/la nen/a arriben fins a la porta exterior de la llar, es toca el timbre i una educadora recull l'infant.
Els mesos de juliol i agost l'horari és el següent:
MATÍ: De 8:30 a 13:00 hores.
L’entrada serà de 8:30 a 10:00 hores.
Sortida de 12.30 a 13.00 hores.
TARDA: De 15:00 a 17:30 hores.
L'entrada serà de 15:00 a 15:30.
Sortida de 17:00 a 17:30 hores.
Els infants d’I2 que ho desitgen poden fer ús del servei d’acollida que comprèn de 8:30 a 9:00 hores, de 12:30 a 13:00 hores i de 16:30 a 17:30 hores, abonant la quota mensual pel total del servei que és de 32€/mes.
La Llar romandrà tancada els festius nacionals, els festius locals i els acordats en el Consell Escolar, a més dels períodes de vacances anuals:
- Vacances de Nadal, entre St. Esteve i Cap d’Any.

*La setmana de Festes Majors del municipi l’horari serà reduït, de 9:00 a 13:00 hores. En el cas que hi hagi demanda del servei de menjador la Llar acabarà la jornada a les 15:00 hores.
L’acompanyant i el/la nen/a arriben fins a la porta exterior de la llar, es toca el timbre i una educadora recull l'infant.
*Es prega respectar els horaris de les entrades i sortides.

PERÍODE D’ADAPTACIÓ, QUÈ ÉS?

Està establert per als infants “NOUS,” els que s’incorporen per primer cop a la Llar d’Infants. Durant els primers dies d'assistència a la Llar, s'estableix un horari reduït, ja què la canalla s'ha d'anar acostumant de mica en mica a la classe, a l’educadora, als companys i als possibles canvis d’hàbits, entre d’altres adaptacions.
És per tots aquests motius que la primera setmana de setembre o el mes en que comenci la llar, l’horari serà de 10:00 hores a 12:30 hores per als alumnes d'I2, de 10:00 hores a 12:00 hores per als alumnes d'I1 i de 10:30 a 12:00 hores per als d'I0; la segona setmana ( I1 i I2) faran jornada pel matí de 9 a 12,30 hores i més tard (a la setmana següent) ja podran fer horari de matí i tarda. Els infants d'I0 la segona setmana faran de 10 a 12.15 hores.
Els infants que s’incorporin més tard, després d'iniciar-se el curs escolar, també hauran de fer el seu període d’adaptació obligatòriament durant un mínim de quinze dies.
El període d'adaptació per a infants provinents d'altres llars serà d'una setmana. L'horari dels menuts es determinarà per les educadores tenint en compte el grup d'edat al qual pertanyin. Aquesta assistència prèvia de l'infant a un altre centre ha d'estar degudament justificada.

QUI M’HA DE RECOLLIR?

A l’hora de sortir no entregarem l'infant a cap persona desconeguda. Per tant, si els pares o tutors legals no poden venir a l’hora de la recollida hauran d’avisar amb antelació qui passarà a recollir el menut o bé enviar un correu donant autorització a una determinada persona anotant el nom i DNI de la persona assignada, que sempre serà major d’edat.

ALTRES COSES QUE HEU DE SABER

Tota la normativa de la LLar d’Infants està regulada pel reglament vigent.

 

QUAN ENTRO I QUAN EM PODEN VENIR A RECOLLIR?

L’horari de la llar és:
MATÍ: De 8:30 a 13:00 hores. L’entrada serà de 8:30 a 10:00 hores. Sortida de 12:30 a 13:00 hores.
TARDA: De 15:00 a 17:30 hores L’entrada serà fins les 15:30 hores. Sortida de 17:00 a 17:30 hores.
L’horari lectiu per als infants d’I2 és:
MATÍ: De 9:00 a 12:30 hores. L’entrada serà de 9:00 a 10:00 hores. Sortida de 12:25 a 12:30 hores.
TARDA: De 15:00 a 16:30 hores. L’entrada serà de 15:00 a 15:30 hores. Sortida de 16:25 a 16:30 hores.
Els infants d’I2 que ho desitgen poden fer ús del servei d’acollida que comprèn de 8:30 a 9:00 hores, de 12:30 a 13:00 hores i de 16:30 a 17:30 hores, abonant la quota mensual pel total del servei que és de 32€/mes.
La Llar romandrà tancada els festius nacionals, els festius locals i els acordats en el Consell Escolar, a més dels períodes de vacances anuals:
- Vacances de Nadal, entre St. Esteve i Cap d’Any.
*La setmana de Festes Majors del municipi l’horari serà reduït, de 9:00 a 13:00 hores. En el cas que hi hagi demanda del servei de menjador la Llar acabarà la jornada a les 15:00 hores.
L’acompanyant i el/la nen/a arriben fins a la porta exterior de la llar, es toca el timbre i una educadora recull l'infant.
*Es prega respectar els horaris de les entrades i sortides.

EL PREU DE LA LLAR D’INFANTS

El preu mensual és de 150€.
Els infants d’I2 tenen l’horari lectiu de la Llar gratuït, però si ho desitgen, poden fer ús de les hores d’acollida. La utilització del servei d’acollida correspon a la diferència entre l’horari gratuït i el nombre total d’hores ofertades (40 h./mes) havent d’abonar el seu valor total (32€/mes).
En cas que hi hagi dos germans o més matriculats a la llar s’establirà una bonificació del 20% sobre la quota mensual de la llar d’infants municipal del segon o següent.
En el cas de famílies monoparentals, degudament acreditades mitjançant el carnet corresponent, també s’establirà sobre la quota mensual de la llar d’infants una bonificació d’un 20% en tots els fills.
En el cas de famílies nombroses degudament acreditades mitjançant el corresponent carnet s’establirà una bonificació del 20% en tots els fills.
El preu de la matrícula és de 60€, en concepte de material per al curs. L’import de la matrícula, s’ha d'abonar mitjançant un ingrés a l'entitat CaixaBank, al número de compte: ES38 2100 0367 25 0200058338 en concepte de matrícula per a la Llar d’Infants “Lo Racó del Petit”. Una còpia del rebut de l’ingrés s’ha de presentar a la llar en el moment de la inscripció perquè sinó la matriculació no serà efectiva.
En el supòsit que durant el període d’un mes es romangui sense assistir a la llar d’infants, igualment s’haurà de pagar la quota mensual corresponent; altrament suposaria la baixa del centre, i si es vol ingressar de nou caldria abonar un altre cop l’import de la matrícula.
El preu per la prestació del servei de menjador amb càtering és de 6 €, sempre que no hi hagi un augment significatiu per part de l'empresa subministradora. El preu per la prestació del servei de menjador amb carmanyola és de 3€

LA FORMALITZACIÓ DE LA MATRÍCULA COMPORTARÀ LA DECLARACIÓ DE CONEIXEMENT I ACATAMENT DEL REGLAMENT DEL CENTRE AIXÍ COM:

- Respectar les normes.
- Respectar les indicacions rebudes pel personal del centre.
- Abonar l'import, per la prestació del servei.
- Portar el material individual i renovar-lo quan sigui necessari.
- L’impagament d’una de les quotes corresponents comportarà la baixa automàtica i la pèrdua de la plaça, però igualment haurà de pagar les quotes pendents.
- L’incompliment de qualsevol requisit establert a la normativa vigent, comportarà la pèrdua automàtica de la plaça, ofertant-se aquesta a l’infant que correspongui en la llista d’espera establerta.

FESTES CURS 2023-2024

EL CURS COMENÇA EL DIA 1 DE SETEMBRE (DIVENDRES) * 11 DE SETEMBRE DIADA NACIONAL DE CATALUNYA (DILLUNS).
* 12 D’OCTUBRE EL PILAR (DIJOUS).
*13 D’OCTUBRE (DIVENDRES).
*1 DE NOVEMBRE TOTS SANTS (DIMECRES).
*6 DE DESEMBRE LA CONSTITUCIÓ (DIMECRES).
*7 DE DESEMBRE FESTA LOCAL (DIJOUS).
*8 DE DESEMBRE LA IMMACULADA (DIVENDRES).
*25 I 26 DE DESEMBRE NADAL I ST. ESTEVE (DILLUNS I DIMARTS).
*VACANCES DE NADAL 27-29 DE DESEMBRE.
*1 DE GENER CAP D’ANY (DILLUNS).
*5 DE GENER, ARRIBEN ELS REIS D'ORIENT, ½ JORNADA. FINS LES 13.00 HORES (DIVENDRES).
*28, 29 DE MARÇ I 1 D’ABRIL, PASQUA (DIJOUS, DIVENDRES I DILLUNS).
*1 DE MAIG (DIMECRES), FESTA DEL TREBALLADOR.
*24 DE JUNY SANT JOAN (DILLUNS).
* HORARI REDUÏT PER FESTES MAJORS DEL MUNICIPI (DE 9:00 A 13:00 HORES).
*25 DE JULIOL ST JAUME, FESTA LOCAL (DIJOUS).
*EL CURS ACABA EL DIA 28 D’AGOST (DIMECRES).
*ALGUNES D'AQUESTES DATES PODEN VARIAR I SEMPRE S'INFORMARÀ A LES FAMÍLIES EL MÉS AVIAT POSSIBLE.

DOCUMENTACIÓ

Contacta amb nosaltres...

Telèfon

977 471 844

Correu electrònic

loracodelpetit@gmail.com

Adreça

Carrer Vint-i-sis, 6
43894 Camarles

On estem...