GUANTS I MASCARETES LLANÇATS PER TERRA, UN RISC NO NOMÉS SANITARI SINÓ MEDIAMBIENTAL

Les mascaretes i els guants d’un sol ús, han passat a formar part dels nous residus que es produeixen aquests dies a les cases de la comarca.

Malauradament els darrers dies s’han vist molts d’aquests residus abandonats al carrer, llençats a terra i a les vies de passeig dels ciutadans. Davant aquesta situació, La Regidoria de Medi Ambient recorda la importància de fer una bona gestió d’aquests residus, tant per seguretat sanitària com per garantir el seu òptim tractament. 

El regidor de Medi Ambient fa una crida a la ciutadania a no embrutar les poblacions i, sobretot, no posar en risc de contagi els operaris de la Brigada Municipal, quan ho netegen ni cap persona que hi pugui entrar en contacte.

Els guants o les mascaretes usades o qualsevol altre element de protecció que pensem que pot estar contaminat es dipositaran al contenidor de rebuig, el gris, i no al groc, per envasos metàl·lics i de plàstic.

A més dels guants i mascaretes, també hem detectat que hi ha moltes més bosses d’escombraries i altres materials fora dels contenidors i també que hi ha més ciutadans que no recullen els excrements dels gossos. El regidor va indicar que totes les accions incíviques seran sancionades en multes que oscil·len entre 400 i 4000 euros.