CONSTITUCIÓ DE LA COMISSIÓ DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

L’Ajuntament de Camarles constitueix la Comissió Permanent de Participació Ciutadana

El Casal Camarlenc va acollir ahir dilluns l’acte de constitució de la Comissió Permanent de Participació Ciutadana, l’òrgan que coordinarà tots els processos de participació ciutadana de Camarles i Lligallos. En aquest acte es van presentar els membres que, segons el Reglament de Participació, han de configurar aquesta comissió com a representació de l’Ajuntament, dels partits polítics, dels òrgans de participació municipals i de la ciutadania. Aquests últims, han de ser escollits per sorteig, però degut hi ha que sols es van presentar tres ciutadans, no va ser necessari realitzar-lo.

La Comissió de Participació Ciutadana estarà formada per l’alcalde, Josep Antoni Navarro Serra, i la regidora de Participació Ciutadana, Marta Mora. Com a representants dels partits, en formaran part Sandra Zaragoza , de JUNTSXCLL , Ramon Brull, de la VEU, Montserrat Bonet, NO ADSCRITA i Marta Mora, d’ERC. Representant de les entitats municipals de Camarles i Lligallos. Per últim, representaran a la ciutadania Marina Guillem, Joana Colome i Paco Racó. Aquests membres treballaran conjuntament segons les funcions que el mateix Reglament de Participació contempla per a aquesta comissió.

Finalment, es va informar els presents i als membres de la Comissió que la primera reunió d’aquesta serà a finals del mes de juliol, a les 20.00 h, al Casal Camarlenc. Alhora, es va explicar l’objecte d’aquesta primera reunió, així com les funcions de la Comissió que són:

  • Coordinar els processos i mecanismes de participació ciutadana.

  • Garantir la transparència i la neutralitat dels processos participatius.

  • Preparar la documentació dels temes que se sotmetin a participació ciutadana.

  • Mobilitzar els participants dels diferents processos participatius.

  • Organitzar el procés d’informació i reflexió previ a la celebració d’una consulta ciutadana o altres mecanismes de participació ciutadana.

  • Difondre els resultats dels processos participatius.

La regidora de Participació Ciutadana, Marta Mora “Fem una crida a tots els ciutadans i ciutadanes de Camarles i Lligallos perquè s’animin a inscriure’s a la Comissió. Es necessiten substituts per la part dels ciutadans, així d’aquesta manera, en cas que algun falti, puguem seguir endavant treballant pel poble i evitar que els processos vagin lents per la manca de membres a la Comissió”.