UN BON BALANÇ DE LA SETMANA CULTURAL

La Setmana Cultural 2021 de Camarles i Lligallos va acabar el diumenge 25 d’abril amb el concert de Sant Jordi de l’Agrupació Musical de Camarles com a cloenda de les activitats. Entre els dies 16 i 25 d’abril, s’han pogut gaudir de diversos actes destinats a tot el públic. Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Camarles, s’ha fet una valoració positiva de la Setmana Cultural i s’ha destacat la gran participació que hi ha hagut en la major part dels actes previstos.

CONCURS DE FOTOGRAFIA
Una de les novetats aquest any va estar el concurs de fotografia a Instagram. Entre l’1 i el 16 d’abril els usuaris d’aquesta xarxa social de fotografies que volien participar en el concurs havien d’etiquetar les seves fotos amb #Camarles i #BalcodelDelta i seguir les indicacions de les bases que es van publicar a començament d’abril.

En aquesta primera edició, el concurs tenia dos categories: Fotografia en color i blanc i negre i el tema era imatges relacionades en Camarles o Lligallos.

Les fotografies guanyadores han estat seleccionades per un jurat, format per l’instagramer Agustí Descarrega, l’alcalde Josep Antoni Navarro i la regidora de cultura, Yolanda Guillem.

En el concurs podien optar a dos categories: Per una banda, millor fotografia en color (premi 150 euros) i millor fotografia en blanc i negre (premi 150 euros).

Els guanyadors van ser:
Millor fotografia en color: @gemmabovebonet
Millor fotografia en blanc i negre: @joeletgaya

SETMANA CULTURAL
Per donar inici a la Setmana Cultural, el divendres 16 d’abril es va fer la inauguració i portes obertes del casal Jove, ja que alguns dels actes destinats als joves com el taller de graffitis es realitzava al local.

La Biblioteca Municipal Guillem de Sunyer va presentar per les xarxes socials de l’Ajuntament la mascota guanyadora de la biblioteca, Booky, d’Àlex Ferré de 3r curs de l’escola Sant Àngel.

Dintre de la programació, també es va realitzar la presentació dels llibres dels autors locals “Aquest any no vindré a l’escola” llibre solidari de Carlos Mascarell i “Enyors” d’Agustí Clua al Casal d’Avís i “La dissipada vida de l’oncle Tomàs” de Josep Agustí Martí mitjançant les xarxes socials.

Com acte de cloenda, l’Agrupació Musical de Camarles va realitzar el concert de Sant Jordi i va fer la presentació de l’himne de l’Agrupació, compost per Lionel Beltran (música) i Mònica Martí (lletra).

A més d’aquest actes, a l’Institut i a les escoles es van interpretar obres de teatre destinades als alumnes de cada centre educatiu. I com ja es tradició durant la diada de Sant Jordi el comerç local i associacions van montar les seves parades de venda de llibres i roses . Tots els actes han estat patrocinats per la Regidoria de Cultura amb la col·laboració de les regidories de Participació Ciutadana i Ensenyament i el club de lectura, Amics de les Lletres.