SI EL TEST PCR DÓNA NEGATIU, CAL FER QUARENTENA?

Les persones que hagin estat en contacte amb algú infectat amb coronavirus hauran d’aïllar a l’espera de les proves PCR

El paper dels rastrejadors és trobar als «contactes» de les persones contagiades pel coronavirus. Això vol dir que, si hem passat temps amb una persona que el test PCR ha donat positiu, haurem de fer quarantena preventiva abans de saber el nostre propi resultat.

Un resultat negatiu en la prova de la Covid-19 pot donar una sensació de falsa seguretat i animar a abandonar la quarantena immediatament. Algunes persones, per exemple, se’n van de viatge després de conèixer el resultat negatiu del seu test PCR.

No obstant això, el Ministeri de Sanitat és clar pel que fa a aquest tipus de situacions: encara que la PCR sigui negativa, si hem estat en contacte amb una persona infectada, és convenient fer quarantena. Això es deu, segons expliquen des de Sanitat, al fet que els símptomes poden aparèixer dies després.

D’altra banda, si la PCR d’un contacte sospitós és positiva, aquest passaria a ser considerat cas confirmat, i hauria de realitzar aïllament immediat al lloc de residència o on les autoritats sanitàries estableixin.