NOU PROTOCOL COVID A LES ESCOLES

A partir d’avui 23 de febrer desapareixeran les quarantenes escolars que obliguen a aïllar una classe quan hi ha cinc o més casos positius o una afectació del 20% o més dels alumnes , a partir d’ara, les famílies no hauran de comunicar el motiu de l’absència. Salut també ha eliminat els tests d’antígens als alumnes companys d’un positiu, que fins ara podien fer-se gratuïtament a les farmàcies o CAP.

En el cas de les escoles bressol, com que tenen menys alumnes per classe, han adaptat la regla del 20% depenent del nombre d’alumnes que tenen per classe. D’aquesta manera:

  • P0 o infants lactants: confinament quan hi hagi dos positius o més.

  • P1 o estances de caminants: confinament quan hi hagi tres positius o més.

  • P2 o classes de grans: confinament quan hi hagi quatre positius o més.

Els alumnes de secundària, educació postobligatòria i centres d’educació especial no han de fer quarantena si estan vacunats o ja han passat la malaltia en els últims tres mesos. Ara bé, aquells alumnes no vacunats hauran de fer quarantena si hi ha un positiu al grup estable.

Quan es considera immunitzat un infant?

Un infant es considera immunitzat si ha passat la malaltia en els darrers 90 dies, és a dir, en els últims tres mesos. Per tant, el període d’immunització amb la variant òmicron ja no és de sis mesos.