Camarles.cat

LA POLICIA LOCAL DISPOSA DEL DEA

Els membres de la Policia Local de Camarles han participat en una jornada de formació sobre l’ús del DEA, el desfibril·lador extern automàtic. Des de fa algunes setmanes el cos policial disposa d’aquest DEA .

La totalitat de la plantilla de la Policia Local, va seguir la formació de Suport Vital Bàsic i DEA per obtenir l’autorització per ús d’aquest aparell que pot ajudar a salvar vides. Sempre que es requereixi anirà amb el cotxe patrulla i estarà sota la responsabilitat dels agents.

En molts casos, els agents de la Policia Local són els primers que reben una trucada telefònica en què se’ls demana auxili i són també els primers a arribar al lloc dels fets per donar servei assistencial, ja sigui si una persona es troba malament o si cal intervenir en un accident de trànsit. En aquests casos, la diferència entre practicar una resurrecció cardiopulmonar (RCP) o utilitzar un Desfibril·lador (DEA) pot significar la vida o la mort d’una persona.

L’adquisició d’aquest desfibril·lador forma part d’un pla de prevenció per actuar amb rapidesa i seguretat davant de possibles aturades cardíaques, ja que el DEA identifica sense marge d’error si és necessari realitzar una descàrrega elèctrica per reanimar la persona afectada. El seu ús augmenta les possibilitats de supervivència de manera molt significativa fins a l’arribada dels Serveis Sanitaris d’Emergències.A partir d’ara tots els que tinguin alguna incidència greu poden trucar a la Policia Local per poder assistir en aquests casos. Telèfon: 608287904

Feu un comentari