Camarles.cat

LA REGIDORIA DE MEDI AMBIENT REFORÇA LA RECOLLIDA SELECTIVA

Durant les festes de Nadal s’accentuen notablement els hàbits de consum, amb la seva repercussió sobre el creixement dels residus municipals, per aquest motiu la regidoria de Medi Ambient reforçarà tots els punts del municipi. A més d’aquest reforç, hem de ser conscients davant l’augment significatiu de les deixalles, que és molt important practicar la recollida selectiva durant el Nadal perquè l’increment global dels residus en aquest període es pot traduir en un increment de matèries recuperades que es poden reaprofitar.

Així, el reciclatge d’una ampolla de vidre estalvia l’energia necessària per mantenir encesa una bombeta de 100w durant quatre hores. A més, la fabricació d’una tona de vidre reciclat estalvia 1,2 tones de matèries primeres i 130 kg de petroli. Quant al paper, fer-ne a partir de paper usat necessita un 15% menys d’aigua que si es fabrica amb polpa vegetal, i la fabricació d’una tona de paper reciclat evita la tala de 17 arbres de vint anys (0,4ha de bosc).

Recorda!, cada residu ha d’anar al seu contenidor o bé a la deixalleria municipal:

– Restes de menjar al contenidor marró.

– Envasos de vidre al contenidor verd.

– Embolcalls de paper de regals i caixes de cartó (plegades) al contenidor blau.

– Envasos de plàstic i llauna al contenidor groc.

– Oli utilitzat (dipositar en ampolla de plàstic) al contenidor taronja.

Per més informació detallada podeu consultar la guia al web de l’Ajuntament de Camarles www.camarles.cat.

I després de Nadal, iniciem la campanya de recollida d’arbres. Del dia 8 de gener fins al 15 de gener es prestarà el servei de recollida d’arbres de Nadal. Es podrà sol·licitar a l’Ajuntament mitjançant el telèfon 977470007, o bé portar-lo a la deixalleria municipal.

Els arbres recollits que puguin ser reutilitzats, es plantaran en espais del municipi i els que no, seran convertits en compost, així seguirem amb el cicle de la natura.