EL COPATE AMPLIA A QUATRE ELS TRACTAMENTS PER COMBATRE LES LARVES DEL MOSQUIT EN ARROSSARS

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha dut a terme aquesta setmana el primer tractament aeri contra les larves de mosquits que es desenvolupen als arrossars perimetrals dels nuclis urbans i urbanitzats del delta de l’Ebre. Enguany, l’inici del tractament s’ha avançat un parell de setmanes i es farà un tractament més, és a dir, que es passarà dels tres tractaments habituals a quatre.

Concretament, aquesta setmana es tractaran unes 2.000 hectàrees d’arrossar perimetrals dels nuclis urbans de l’Ampolla, Camarles, Deltebre, Amposta, Sant Jaume d’Enveja i la Ràpita. “L’objectiu d’aquest tractament és rebaixar la població de mosquits que es generen en aquests hàbitats i que amb facilitat poden picar les persones que viuen en aquests espais”, ha manifestat el president del COPATE, Xavier Faura, que ha destacat també que enguany es tractaran les zones d’arrossars ecològics amb el producte BTI.

Fins a mitjan d’agost, el COPATE durà a terme tres tractaments més als arrossars, uns tractaments que s’afegeixen als que realitza en espais naturals per tal de controlar la població de mosquit al Delta, on ja s’ha tractat una superfície de 1.300 hectàrees i la previsió és arribar fins a les 4.000 hectàrees.
Pel que fa al finançament d’aquests tractaments va a càrrec de les aportacions dels ajuntaments del Delta, la Diputació de Tarragona, els consells comarcals del Baix Ebre i el Montsià i la Generalitat de Catalunya, i compten amb la supervisió del departament de Salut.

El pressupost de la campanya de control del mosquit i la mosca negra és d’1,6 milions d’euros.