EL COPATE INICIA ELS TRACTAMENTS AERIS

Seguint el protocol de control de mosquits dels arrossars al Delta de l’Ebre, a partir de la setmana que ve començarà el primer dels 3 tractaments aeris a cada una de les àrees de control: la Ràpita, Sant Jaume d’Enveja, Amposta, Poblenou del Delta, Muntells, Eucaliptus, Deltebre, l’Aldea, l’Ampolla, Camarles i Riumar.

Les àrees de control són franges d’aproximadament 500 metres d’amplada, perimetrals a aquestes poblacions o urbanitzacions, que són tractades 3 vegades a l’any per tal de rebaixar la població de mosquits que es generen en aquests hàbitats i que amb facilitat poden accedir a picar a les persones que es concentren en aquestes zones habitades.

El producte mitjançant el qual enguany es realitzaran els tractaments es basa amb la matèria activa Bacillus thuringiensis varietat israelensis, comercialitzat amb el nom de Vectobac 12 AS.
Dintre algunes de les franges de tractament (Deltebre, Aldea i Eucaliptus) es troben parcel·les d’arròs ecològic que estan excloses del tractaments, juntament amb una franja perimetral de 50 metres al voltant d’aquests arrossars.

En cada una de les zones de tractament, i degut a la seva proximitat a zones habitades, es respectarà una franja de seguretat a les cases properes de 50 metres.

Zona control Camarles i l'Ampolla