Camarles.cat

LO RACÓ DEL PETIT Camarles

INFORMACIÓ D’ACTUALITAT PER LA COVID-19

1.- Pel moment actual en qual ens trobem. Hem de tenir en compte que alguna de la informació del funcionament general de la Llar d’Infants pot variar. Sempre ens regirem per les directrius que ens marqui el Departament d’Educació i el Departament de Salut.
Complirem amb totes les recomanacions que ens facin ja que la salut dels nostres infants, de les famílies i dels professionals que realitzen la tasca educativa és actualment el principal objectiu per a la nostra Llar d’Infants. Però sense perdre el que sempre ens ha caracteritzat el compromís i la dedicació. I fent que els nostres infants vagin descobrint el seu entorn més proper  a partir de la motivació, l’experimentació i l’alegria.

Un punt que volem destacar des de la nostra llar és que es una llar petita amb un nombre reduït d’infants i per aquest motiu pensem que en aquesta nova realitat que se’ns plantejarà estarem preparats per a complir amb els requisits i exigències que se’ns demanin. I sempre amb el suport de l’Ajuntament de Camarles. 

2.- A partir del dia 1 de setembre del 2020 a la Llar d’Infants Municipal “Lo Racó del Petit” s’ofereixen els tres nivells del primer cicle d’Educació Infantil.

(P0, P1 i P2).

3.- Les dates per a realitzar la preinscripció són del 18 al 29 de maig.

Del 18 al 29 de maig es poden realitzar telemàticament. Omplin la butlleta de preinscripció. I acompanyant-la de la documentació que es sol·licita.

Aquesta es pot escanejar o fotografiar i enviar-se al correu electrònic de la llar d’Infants loracodelpetit@gmail.com.

La Llar d’Infants contestarà aquest correu justificant així la recepció de la sol·licitud i quedant acceptada la preinscripció.

En el cas que no es pugui fer telemàticament. La presentació de la butlleta de preinscripció i la documentació es pot fer presencialment a la Llar d’Infants. Amb cita prèvia del 25 al 29 de maig. Es pot trucar al telèfon 977 47 18 44, a partir del dia 18 de maig de 10 a 12 hores, per concertar la cita prèvia.

4.- Si l’opció escollida és de forma presencial, encara que no és la més recomanable. S’ha d’acudir a la llar el dia i hora acordat per a evitar cues. Ha de venir una persona i amb la màxima protecció possible (mascareta, guants). I si és possible amb la documentació i la butlleta de preinscripció ja omplida.

5.- Durant aquest període i aquest horari es respondrà a tots els dubtes que tinguin les famílies en referència a les preinscripcions i al funcionament de la Llar d’Infants.

6.- Us esperem a les famílies juntament amb els vostres fills i filles que vulgueu compartir aquesta primera etapa de l’educació amb nosaltres.

Cuideus i salut. 

SABEU QUE ÉS LA LLAR D’INFANTS?

És el primer cicle d’Educació Infantil on s’acull nen/es des de 4 mesos fins a 3 anys. Són centres educatius que juntament amb les famílies ajuden al desenvolupament integral de l’infant, en l’aprenentatge, la personalitat i els hàbits; a més de satisfer les necessitats bàsiques, es realitza una intervenció pedagògica. És realitza un pla de treball sòlidament fundat en principis psicopedagògics i afectius.

SABEU QUI GESTIONA LA LLAR D’INFANTS?

L’activitat del servei és pròpia de l’Ajuntament de Camarles.

QUIN ÉS EL PERSONAL QUE M’ATÉN?

A la llar hi ha un equip educatiu format per educadores amb la titulació exigida pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. També hi ha personal que cuida de la llar com: el personal de neteja, el personal de manteniment.

QUIN SÓN ELS TRETS D’IDENTITAT DE LA LLAR?

El caràcter propi de la llar és fruit d’un conjunt de definicions institucionals i principis d’identitat. El personal que forma part del centre i de l’equip educatiu, es manifesta  molt respectuós amb tots/es les famílies i els infants que s’acullen, atenent a la diversitat de races, de sexes, de religió… i renunciant a tot tipus d’adoctrinament i sectarisme. La llengua vehicular del centre és el català.

La línia metodològica del centre és: activa, participativa i no competitiva. És té en compte l’observació, l’experimentació i el joc com a mitjà d’aprenentatge, partint de l’entorn més proper de cada nen i nena per tal d’afavorir un desenvolupament harmònic de la personalitat i l’autonomia.

QUE CAL FER PERQUÈ SIGUI ADMÈS?

Em puc matricular sempre que tingui l’edat adequada per assistir al primer cicle d’educació infantil en el moment d’obrir-se el període de pre-inscripció i que compleixi els requisits, així com presentar tota la documentació en el període de dates establertes (documentació que aportaré, junt amb el full d’inscripció, en el període establert).

I que el meu nivell tingui un mínim d’alumnes inscrits.

Sempre que es pugui es realitzarà telemàticament. I en el cas que això no sigui possible es demanarà cita prèvia i es presentarà la documentació a la Llar d’Infants, al dia i hora prèviament establerts.

Quan està oberta la Llar d'Infants?

La llar d’infant “Lo Racó del Petit” està oberta de dilluns a divendres de 8:00 a 13:00 i de 15:00 a 18:30.

Tots els mesos de l’any (de setembre a agost). Estarà tancada la última setmana de juliol.

Alimentació

Els infants esmorzen i berenen a la llar, per aquest motiu aconsellem que aquests siguin variats, evitant les pastes i la rebosteria industrial, adequada la quantitat al vostre fill/a. El divendres és el dia de la fruita a la llar i s’ha de portar per a esmorzar i berenar fruita (trossejada o triturada) si el/la nen/a es mengen la peça sencera portar-la així o sempre trossejada o triturada segons com se la mengi el vostre fill/a.

Està totalment prohibit portar llaminadures a la llar, a excepció dels aniversaris (es posaran a la bosseta de cada nen/a, i cada família decidirà si donar-li o no).

SI EM QUEDO A DINAR A LA LLAR QUE DINARÉ?

Si no puc dinar a casa, perquè els meus pares treballen o qualsevol altre motiu, em puc quedar a dinar a la Llar d’Infants. El servei de menjador és de les 12,45 hores fins les 15,00 hores. La tutora farà arribar a la meva família el full del menú i una fitxa del menjador ( per a omplir-la amb les meves dades).

El dia que m’hagi de quedar, cal comunicar-ho a l’educadora encarregada de la tasca del menjador  i escriure-ho a l’agenda. Abans de que es comuniqui el número de menús a l’empresa de càtering.

També puc portar el menjar en carmanyola. Seguint les indicacions establertes.

Portar un pitet amb el meu nom i la paraula menjador.

Els dies que m’hagi de quedar al menjador portaré el meu coixí, si és que l’utilitzo a casa i un llençol (o manta) no molt gran per a tapar-me; amb el meu nom posat.

SI SÓC LACTANT, QUÈ HAIG DE PORTAR?

Si vull quedar-me al menjador portaré el dinar en carmanyola. Quan compliré els 12 mesos puc fer ús del servei de càtering. Ja que tindré gairebé tota l’alimentació introduïda.

Mentrestant estigui a l’aula de P0 no cal portar bata. Portaré pitets (uns quants per anar-los canviant quan sigui necessari). Sempre amb el meu nom.

 

Que no he de portar a la Llar d'Infants?

No puc portar joguines de casa per tal d’evitar conflictes amb els meus/es companys/es.

Cal que porti roba còmoda. NO haig de portar pantalons amb peto, ni cinturons, per tal de facilitar la meva autonomia.

Les meves sabates  o bambes han de ser sense cordons i així podré col·laborar quan m’hagi de posar les sabates ja què en aquesta etapa sóc molt petit per aprendre a lligar-me els cordons.

No portaré ni clips ni agulles del cabell, per a evitar que un altre company/a s’ho posi a la boca, en cas de que me caiguin.

S’aconsella no portar objectes de valor com: polseres, anells, rellotges…si portés i es perdés, la tutora m’ho retornarà en cas de trobar-ho, sinó el centre no es farà responsable.

 

Important

QUE PASSA SI UN DIA EM POSO MALALT O TINC MÉS DE 37º DE FEBRE A LA LLAR?

No us heu de preocupar, famílies, us trucaran immediatament per tal que vingueu a buscar-me.

Quan tingui febre o hi hagi malaltia, caldrà que em quedi a casa, tant per mi com pel perill de contagi que suposa per als meus companys.

En el cas que es produeixi un ensurt, em portaran al lloc més adient per tal de fer-me les primeres cures i us avisaran immediatament.

QUAN NO PUC ASSISTIR A LA LLAR?

No m’admetran a la llar si presento manca d’higiene, símptomes de febre, diarrea, estomatitis (infeccions i llagues a la boca), erupcions o altres alteracions de la pell que siguin contagioses, conjuntivitis, muguet, parasitosis intestinal (cucs, l’ambles), pediculosis(polls) i/o qualsevol altra malaltia contagiosa.

En el cas que la família consideri que per malaltia no hauria de sortir al pati. Si assisteixo a la llar i el grup classe decideix sortir, jo també ho faré. No puc quedar-me  sol/a a l’aula.

PRENDRE MEDICAMENTS A L’ESCOLA?

Les mestres no me’n donaran de medicaments, però els meus pares, tutors legals o algun familiar, poden venir a l’hora de la presa a donar-me’l.

Si sóc al·lèrgic a alguna cosa, és molt important que els meus pares o tutors legals ho comuniquen a l’educadora i ho facin constar a l’entrevista personal i a la butlleta d’inscripció.

QUI M’HA DE RECOLLIR?

A l’hora de sortir no em deixaran amb cap persona desconeguda. Per tant, si els meus pares o tutors legals no poden venir a l’hora de la recollida hauran d’avisar amb antelació qui passarà a recollir-me o bé deixaran anotat a la meva agenda una autorització amb el nom i DNI de la persona assignada, que sempre serà major d’edat.

COM PODEN COL.LABORAR EL PAPA, LA MAMA O ELS MEUS TUTORS LEGALS A LA MEVA EDUCACIÓ?

La col·laboració entre la família i les educadores és imprescindible perquè em vagi acostumant a la Llar d’infants el més aviat possible, més endavant serà fonamental pels meus futurs aprenentatges.

Abans de començar el curs els meus pares o tutors legals hauran de tenir una entrevista col·lectiva amb les educadores, la qual els hi resoldrà els seus dubtes. Els meus pares o tutors legals també assistiran més endavant a les reunions de curs, a les quals els informaran de totes les novetats que s’aniran presentant, objectius a assolir, programació del curs i activitats, entre d’altres coses.

A mig curs, o si cal abans, la tutora convocarà als meus pares o tutors legals per fer una entrevista individual. Si els meus pares volen fer qualsevol comentari o consulta a la tutora hauran de concertar prèviament una entrevista.

Per la situació actual del Covid-19 aquestes reunions no es poden realitzar. Però en els horaris establerts es respondrà a qualsevol dubte que tingueu, amb una trucada de telèfon o amb una consulta al correu electrònic de la llar d’Infants.

Cada dia hauré de portar la bosseta de roba amb el meu nom, a partir del primer dia  d’assistència a la llar, portaré a dins la bosseta, una agenda; on la tutora anotarà tot allò relacionat amb: l’alimentació, la son, el control d’esfínters, l’actitud i altres observacions. Els meus pares o tutors legals també poden anotar coses….

PERÍODE D’ADAPTACIÓ, QUE ÉS?

Està establert per aquells nens/es NOUS que s’incorporin a la Llar d’Infants. Durant els primers dies de la meva assistència a la Llar, em faran un horari reduït, ja què m’he d’acostumar de mica en mica a la classe, a l’educadora, als companys i als possibles canvis d’hàbits, entre d’altres adaptacions.

És per tots aquests motius que la primera setmana de setembre o el mes que comenci la llar, només podré fer l’horari de.

10,00hores a 12,30 hores si soc de P-2.

10,00 hores a 12,00 hores si soc de P-1.

10,30 a 12,00 hores si soc de P-0.

La segona setmana faré jornada pel matí de 9  a 12,30 hores. 

I si soc de P0 la segona setmana faré de 10 a 12.15 hores.

Més tard ja podré fer  horari de matí i tarda.

Els/les nens/es que s’incorporin més tard en iniciar-se el curs escolar hauran de fer el seu període d’adaptació obligatòriament un mínim de quinze dies.

Si fem cas a l’educadora i participo en el període d’adaptació segur que tot anirà molt bé.

QUAN ENTRO I QUAN EM PODEN VENIR A RECOLLIR?

L’horari de la llar és:

MATÍ: De 8:00 a 13:00 hores
Entrada serà de 8:00 a 10:00 hores.
Sortida de 12:30 a 13:00 hores.


TARDA: De 15:00 a 18:30 hores
Entrada serà fins les 15:45 hores.
Sortida de 17:45 a 18:30 hores.

L’acompanyant i el/la nen/a arriben fins a la porta de la llar, es toca el timbre i una educadora vindrà a buscar-me.

*Es prega respectar els horaris d’entrades i sortides.

ALTRES COSES QUE HEU DE SABER

Tota la normativa de la LLar d’Infants està regulada pel reglament vigent.

LA FORMALITZACIÓ DE LA MATRÍCULA COMPORTARÀ LA DECLARACIÓ DE CONEIXEMENT I ACATAMENT DEL REGLAMENT DEL CENTRE AIXÍ COM:

· Respectar les normes.

· Respectar les indicacions rebudes pel personal del centre.

· Abonar l’import, per a la prestació del servei.

· Portar el material individual i renovar-lo quan sigui necessari.

· L’impagament d’una de les quotes corresponents comportarà la baixa automàtica i la pèrdua de la plaça, però haurà de pagar les quotes pendents.

· L’incompliment de qualsevol requisit establert a la normativa vigent, comportarà la pèrdua automàtica de la plaça, ofrenant-se aquesta  a l’infant que correspongui en la llista d’espera establerta.

 

Preu

Preu mensual és de 150€.

  • En cas que hi hagi dos germans o més matriculats a la llar s’establirà una bonificació del 20% sobre la quota mensual de la llar d’infants municipal del segon o següent.

  • En el cas de famílies monoparentals, degudament acreditades mitjançant el carnet corresponent, també s’establirà una bonificació sobre la quota mensual de la llar d’infants d’un 20% en tots els fills. *En el cas de famílies nombroses degudament acreditades mitjançant el corresponent carnet s’establirà una bonificació del 20% en tots els fills.

Preu de la matrícula és de 60€.

En el supòsit que durant el període d’un mes es romangui sense assistir a la llar d’infants igualment s’haurà de pagar la quota mensual corresponent, en altre cas, suposa la baixa del centre, si es vol ingressar de nou caldrà abonar l’import de la matrícula.

El preu per la prestació del servei de menjador amb càtering és de  6 €.

El preu  per la prestació del servei de menjador amb carmanyola és de 3€

 

Contacta amb nosaltres...

Telèfon

977 471 844

Correu electrònic

loracodelpetit@gmail.com

Adreça

Carrer Vint-i-sis, 6
43894 Camarles

On estem...