Sou a: Inici / Ajuntament / Notícies

 

Notícies

 • LA PRIMERA ALCALDESSA DE CAMARLES

   

  13/07/2017

  El passat 13 de juny va tindre lloc el relleu en l'alcaldia a l'Ajuntament de Camarles. Sandra Zaragoza, portaveu de PDeCAT i fins ara primera tinent d'alcalde d'Hisenda, Serveis i Ensenyament de Camarles relleva en el càrrec al socialista Ramon Brull, qui ha estat alcalde de Camarles els darrers dos anys fruit del pacte de govern assolit en les eleccions municipals del 2015.

  La novetat és doble, ja que Zaragoza és la primera dona alcaldessa del municipi. «Assumir l'alcaldia és una gran satisfacció i més encara sent la primera dona alcaldessa del municipi. Al mateix temps resulta una responsabilitat enorme i un gran compromís».

  L'alcaldessa explica que vol seguir la línia de treball marcada pel pacte de fa dos anys. «Som un equip de govern tot i que siguem dos partits diferents. Vam dir que primer havíem de deixar de banda els interessos de partit i treballar sobretot de cara al poble».

  Sandra Zaragoza valora que, en l'àmbit de projectes municipals, «d'obres faraòniques al poble no en fan falta, però sí adaptar i millorar les infraestructures que estan en desús». En aquest sentit, remodelar l'antic casal serà una prioritat, així com fer més funcionals els antics parvularis, tot creant un espai polivalent per a les entitats i un altre on els alumnes de l'escola puguin fer-hi, per exemple, educació física.

  Un altre projecte que es vol impulsar és la retirada de pals de llum a l'entrada del poble, soterrant la línia elèctrica. «També volem fer una important reducció de l'endeutament de l'Ajuntament. Ara hem aconseguit reduir-lo un 30% i si tot va bé a finals del 2017 tindrem un 50%», apunta.

  La participació ciutadana serà un dels eixos principals de l'equip de govern i per aquest motiu ja s'ha creat la regidoria de Participació Ciutadana, que derivarà en un consell amb representants socials del municipi.

  Discurs de l'alcaldessa en el moment de la seva proclamació:

  Regidors, regidores, autoritats,amigues i amics, permeteu me dir que avui és un dia molt gran per a mi.

  Ser proclamada alcaldessa del teu poble, per un costat em porta emoció, orgull i agraïment, per un altra banda compromís i responsabilitat.

  Fa dos anys el partit Socialista i el PDeCAT vam començar un projecte nou amb la voluntat de sumar per tal de donar una empenta endavant al nostre poble.

  Crec, modestament, que hem format un govern fort i des d’aquí vull agraïr especialment la complicitat que hem tingut els dos grups, per haver estat capaços,  de posar els interessos del poble per damunt dels purament polítics i de partit.

  Treball en equip, capacitat i fermesa han  estats les virtuts i puntals per les quals s’ha distingit l’etapa que vàrem iniciar fa 2 anys.

  El nostre municipi no és el resultat de res mal fet. És el resultat de molts anys d'història concretats amb el que avui som i tenim. Concretats en Camarles i Lligallos.

  Un municipi, d’uns 3600 hab. dels quals ens sentim orgullosos com a poble, de la seva gent, de les seves maneres de fer, de les seves entitats culturals, de les seves capacitats.

  Estem a meitat de mandat, en el qual haurem de ser capaços, entre tots, de donar resposta de la millor manera als reptes que tenim  plantejats: infraestructures i serveis, equipaments socials i culturals, neteja pública, racionalització dels serveis, inversions, etc.

  Han passat dos anys (es diu ràpid) i no hem estat de braços plegats:

  La primera acció que vàrem fer en caràcter imminent va ser executar el projecte del centre d’Interpretació de l’Arròs i la signatura de convenis amb diferents operadors turístics, centres educatius, ...,. També hem signat el conveni Corner, de promoció turística en el qual interactuem amb els diferents municipis de les Terres de l’Ebre.

  Amb recursos propis, hem millorat la imatge virtual del municipi amb la creació d’una nova pàgina web que, al mateix temps, hem adaptat amb format per a Android i iPhone

  I l’aplicació de Bandos.es,  per millorar i fer més accessible la comunicació amb l’Ajuntament.

  Hem renegociat tots els contractes amb els mitjans de comunicació, abaratint costos, la qual cosa ens ha permès poder diversificar la nostra presència als mitjans i donar més cobertura a la difusió del municipi.

  - En resposta a les queixes veïnals, hem incrementat la freqüència de neteja i recollida dels contenidors i reduït els vessaments amb pavimentació de formigó.

  - Hem acondicionat la deixalleria dotant-la d’aigua i llum, que encara que us semble estrany no en tenia. Al mateix temps hem posat en funcionament les càmares de vigilància. Hem aconsegit un estalvi d'uns 14000€ amb la gestió directa del personal de la deixalleria, prescindint així del personal de Fomento, que ens cobrava "a preu de panellet".

  - A la deixalleria també hem ampliat la prestació de serveis, tant en horari com en tipus de residus.

  - Hem redactat el reglament de funcionament de la deixalleria, així com l’ordenança de tinença d’animals.

  - Hem signat un conveni de col.laboració amb Ebretic per la instal.lació d'un punt de repetició d’accès a internet per tecnologies de radio-enllaç. En contrapartida , aquestos ens ofereixen dos zones wi-fi gratuïtes a la població (una al Parc dels infants dels Lligallos i l’altra a la Rambla Catalunya de Camarles) i a les dependències municipals dels Lligallos.

  - Hem revisat el plec de condicions de manteniment de l’enllumenat públic  i instat a l’empresa a la reparació immediata de totes les deficiències i irregularitats en el compliment de les clàusules contractuals.

  - S’han desbrossat les voreres del 90% dels camins rurals

  - Hem netejat i adequat els espais verds de l’estació de tren, donant així una millor imatge del municipi

  - S’ha pintat el col.legi dels Lligallos, adquirit nou mobiliari i ficat al dia el manteniment dels dos centres escolars.

  - S'ha remodelat la plaça del costat de l’església (Plaça Tortosa)

  - S'ha adequat un terreny de l’Ajuntament al carrer Baix Ebre, amb un espai infantil i d’esbarjo  i creat una nova plaça infantil al costat dels col.legis del Lligallo.

  - Hem adequat el Centre de Dia per poder ampliar les places.

  -  S’ha pintat i reparat la font de la plaça Presidents i sanejat les fonts de consum d’aigua dels parcs municipals.

  - Amb la brigada, hem construït el nou edifici del camp de futbol.

  - Hem transformat el centre de lectura, en biblioteca, la qual cosa ens ha permès entrar dintre de la Xarxa de Biblioteques de Catalunya.

  - Hem fet uns lavabos nous a la primera planta del col.legi St. Àngel i adequat la pista esportiva.

  - Hem assumit els serveis de neteja dels edificis municipals, reduint considerablement el cost d’aquest servei.

  - Seguint les directives de l’auditoria de personal, hem reestructurat la brigada i creat una nova plaça "d'electriciste-fontaner" que properament sortira a concurs.

  - Hem creat dues places de peó, mitjançant serveis socials, també a la brigada, de durada determinada, i per ajudar a aquelles famílies sense recursos o amb recursos reduïts.

  - Hem adquirit un nou vehicle més funcional, un camionet, així com una furgona reciclada dels mossos d’esquadra, aquesta amb cost 0, (només ha calgut fer la posada a punt).

  - Hem realitzat l’auditoria de personal i econòmica, que ens ha permés conèixer la situació de partida de l’Ajuntament, i poder així  planificar millor les nostres accions de govern.

  A dia d’avui, com ja he dit abans, hem reduït el deute en un 30% i acabarem l’any havent assolit una reducció del deute del 50%, indicatiu d'una bona gestió i planificació de l’acció de govern.

  Tot i que, a grans trets, eaquestes són algunes de les tasques que hem realitzat fins avui des d'aquest equip de govern, ens queda molt per fer.

  Donar resposta a tot això, donar suport a qui ho necessita, ser sensibles a les necessitats... demana dedicació, compromís, esforç i un treball dur.

  Esperem, fins ara, haver estat a l’alçada

  Els polítics hem d’entendre que el nostre pas pel govern és transitori però que moltes de les nostres decisions no ho seran,  per tant, més que mai s’imposen el realisme i la responsabilitat.

  Teniu en compte que el nostre objectiu no és conquerir cotes de poder, és obrir les portes de l'Ajuntament a tots los veïns: donant-los veu i espais de participació.

  En aquet sentit, volem crear la regidoria de participació ciutadana. Amb ella  pretenem retornar a la ciutadania la il·lusió i l'interès per la política municipal.

  Sobretot tingueu-ho clar, continuem aquesta etapa, sumant, millorant i aportant.

  Per acabar.......

  No em vull oblidar de la meva família, especialment del meu home i del meu fill, per la paciència que han pres estos dos últims anys i la que els queda per prendre els dos que venen.  (I els meus pares, que diuen que des de que estic en política em faig cara de vore,.... això sí, quan  la mama me truca perque fa pastissets o té un plateret bo de calent al foc,... en cinc minuts estic allí)

  Gràcies també als companys de partit Bàrbara i Elies,  i als de candidatura.............. que amb el vostre treball i generositat m’heu ajudat i m’ajudareu en aquest repte.

  i a Ramon, Lluïsa i Jordi ......Gràcies per la vostra incondicional, permanent i sòlida confiança.

   Diuen que el camí més llarg comença donant el primer pas. Però que el pas s’ha de donar en la direcció adequada perquè si no, amb cada pas que dones, t’allunyes més del teu objectiu.

   Natros continuarem treballant  colze a colze amb pas ferm i en la direcció adequada  i obrim les portes a ERC per a que es sume al nostre projecte.

  Estic més que convençuda que junts podem generar una corrent d’il·lusió que ens conduira cap a un futur millor.

    Per finalitzar, dir-vos que les nostres portes estaran sempre obertes a totes les persones que, vinguin d’on vinguin, vulguin construir un Camarles i Lligallos millor.

  Gràcies a tots..........

  VISCA CAMARLES, VISCA LLIGALLOS I VISCA CATALUNYA

 • INAUGURACIÓ DELS PARCS ALS LLIGALLOS

   

  10/07/2017

  L'Ajuntament de Camarles va inaugurar el passat 10 de juny, els nous parcs dels Lligallos.

  L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde de Camarles, Ramon Brull Melich; regidors i la Sra. Mª Cristina Mestre Usach.

  També s'ha comptat amb l'animació de la Batucada Joves Lligallencs i la Colla Castellera els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta.

  El Parc 8 de març dedicat al Dia Internacional de la Dona, està situat al carrer Baix Ebre i el Parc de la Infància a la Coberta dels Lligallos.

  Es transforma l'antic espai infantil de la Coberta amb un nou parc que permet als nens i nenes gaudir amb més seguretat de l'espai.

  El terra de l'espai de joc del Parc de la Infància és de cautxú continu, això millorarà la seguretat i evitarà riscos en cas de caigudes. El nou parc segueix un disseny modern composat per uns bancs que donen forma al parc i disposa de diversos jocs nous.

  Als dos actes la Sra. Mª Cristina Mestre Usach va ser l'encarregada de tallar la cinta i descobrir les plaques que donen nom als parcs. Abans de descobrir la placa del Parc de la Infància, l'alcalde Ramon Brull Melich, va realitzar els parlament, orgullós de poder donar un servei als nens i nenes dels Lligallos i va aprofitar per acomiadar-se com alcalde de Camarles.

  Després dels parlaments de l'alcalde, la Sr. Mª Cinta Mestre Usach va fer un resum de tota la seva vivència als Lligallos com a professora.

  Tot seguit, l'alcalde i invitada van realitzar el tall de la cinta i descoberta de la placa. Per finalitzar es va realitzar un petit refrigeri per a tots els assistents.

 • LA POLICIA LOCAL DISPOSA DEL DEA

   

  22/03/2017

  Els membres de la Policia Local de Camarles han participat en una jornada de formació sobre l'ús del DEA, el desfibril·lador extern automàtic. Des de fa algunes setmanes el cos policial disposa d'aquest DEA .

  La totalitat de la plantilla de la Policia Local, va seguir la formació de Suport Vital Bàsic i DEA per obtenir l'autorització per ús d'aquest aparell que pot ajudar a salvar vides. Sempre que es requereixi anirà amb el cotxe patrulla i estarà sota la responsabilitat dels agents.

  En molts casos, els agents de la Policia Local són els primers que reben una trucada telefònica en què se'ls demana auxili i són també els primers a arribar al lloc dels fets per donar servei assistencial, ja sigui si una persona es troba malament o si cal intervenir en un accident de trànsit. En aquests casos, la diferència entre practicar una resurrecció cardiopulmonar (RCP) o utilitzar un Desfibril·lador (DEA) pot significar la vida o la mort d'una persona.

  L'adquisició d'aquest desfibril·lador forma part d'un pla de prevenció per actuar amb rapidesa i seguretat davant de possibles aturades cardíaques, ja que el DEA identifica sense marge d'error si és necessari realitzar una descàrrega elèctrica per reanimar la persona afectada. El seu ús augmenta les possibilitats de supervivència de manera molt significativa fins a l'arribada dels Serveis Sanitaris d'Emergències.A partir d'ara tots els que tinguin alguna incidència greu poden trucar a la Policia Local per poder assistir en aquests casos. Telèfon: 608287904

 • AJUTS PER ALS USUARIS DEL CENTRE DE DIA DE CAMARLES

   

  02/02/2017

  Des del mes de novembre les persones depenents que assisteixen al Centre de Dia de la nostra població es poden beneficiar de la prestació vinculada al servei. Es tracta d'una ajuda econòmica per pagar part del cost del centre de dia.

  Els Serveis Socials d'Atenció Primària de Camarles informaran a totes aquelles persones que vulguin saber les ajudes econòmiques que poden obtindre per tal d'anar al Centre de Dia.

   

 • LES TERRES DE L'EBRE A FITUR COM A DESTINACIÓ DE TURISME SOSTENIBLE

   

  20/01/2017

  El Turisme Sostenible pel Desenvolupament és el protagonista de la 37ena edició de Fitur, donant veu als esforços que està fent el sector turístic per a contribuir al desenvolupament d'un nou model de sostenibilitat turística. Precisament les Terres de l'Ebre han estat escollides com una de les 100 millors destinacions sostenibles del món. Així ho ha decidit recentment l'associació internacional Global Green Destinations, en reconeixement a la seva gran biodiversitat i als seus valors mediambientals.

  A la fira estan representats més d'una trentena d'ens públics i privats de la demarcació que hi participen de la mà del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, en la modalitat de promoció conjunta que estableix el conveni Corner. Les Terres de l'Ebre estan representades pels municipis d'Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Ascó, l'Ampolla, Alcanar, Camarles, Deltebre, Tortosa i pel Consell Comarcal de la Terra Alta.

  Aquest saló professional aplega professionals del turisme de tot el món, motiu pel qual és una excel·lent oportunitat per establir o refermar relacions comercials amb operadors turístics internacionals. En aquest sentit, el president del Patronat de Turisme de la Diputació, Martí Carnicer, es reunirà aquest dimecres amb la Direcció General de Turisme d'Aragó per tractar vies conjuntes de promoció de la via verda de la Val de Zafàn; així com la promoció del camí de l'Ebre (GR-99) i el camí de Sant Jaume.

  Camarles presenta nou catàleg per promocionar el municipi

  L'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Camarles també ha presentat aquest dimecres a Fitur un nou catàleg turístic amb informació del municipi de Camarles i del Centre d'Interpretació de l'Arròs.

 • PRIMER CONGRÉS DE DONES DEL BAIX EBRE

   

  02/01/2017

  El Consell Consultiu de les Dones, òrgan de participació ciutadana del Consell Comarcal del Baix Ebre, va convocar la celebració del I Congrés de Dones del Baix Ebre, que es va celebrar el passat 19 de novembre a Tortosa amb la participació de representants de totes les Associacions de Dones de la comarca. Aquesta acció forma part del  Pla Comarcal, que és una eina que proposa accions per fer efectiu el dret d'igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes amb l'objectiu d'aconseguir una igualtat real.

  Aquest primer congrés tenia com objectiu reivindicar el treball, molts cops menystingut, que han protagonitzat les dones del Baix Ebre en el transcurs dels segles XIX i XX. En el marc del Congrés es va presentar l'exposició “Més enllà del silenci: oficis i dones rellevants del Baix Ebre”, promoguda pel Consell Comarcal del Baix Ebre, que pretén divulgar uns treballs, alguns dels quals ja oblidats i altres mal considerats irrellevants, que formen part de la història de les dones del Baix Ebre. Aquesta exposició, de caràcter itinerant, arribarà al públic gràcies al treball de camp fet per les Associacions de Dones de la comarca i les tècniques de l'ens comarcal que s'han entrevistat amb les protagonistes d'aquests oficis o els seus familiars per  tal de recopilar la informació i el material gràfic. En la recerca de fotografies antigues també ha col·laborat l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre.

  Durant la celebració del Congrés, una representant de cada Associació de Dones de la comarca va exposar la seva aportació a aquest treball de recerca antropològica, que es presenta en forma d'exposició amb fotografies. L’Associació de Dones de Camarles i els Lligallos ha realitzat el seu treball homenatjant a tres dones del nostre municipi pel seu caràcter emprenedor.

  La primera d’elles la Sra. Enriqueta Subirats Martí qui va crear el primer taller de confecció a Camarles. Amb aquesta iniciativa va donar l’oportunitat a moltes dones del delta, a deixar de realitzar tasques vinculades amb el cultiu de l'arròs i poder aprendre un nou ofici: modista o cosidora.

  La segona és la Sra. Mª Cinta Comí Cabrera qui, després d’haver fet un curs a Barcelona, reparava mitges treballant a casa seva amb una màquina Witos i fil de nylon. Un ofici completament desaparegut avui dia.

  La tercera és la Sra. Maria Bertomeu coneguda com “la Paula“ qui, juntament amb el seu marit, l’any 1910 va fundar la primera carnisseria.

  Al Congrés hi van assistir, com a representants de l’Associació de Dones de Camarles i Lligallos: Mercè Pons i Maria Cinta Comí Cabrera, acompanyades per l’alcalde de la corporació municipal el Sr. Ramón Brull Melich i la regidora Bàrbara Curto Camisón que va ser l’encarregada d’exposar aquest magnífic treball de recerca realitzat des de l’Associació de Camarles i els Lligallos.

 • LA BRIGADA MUNICIPAL, UN SERVEI IMPORTANT AL MUNICIPI.

   

  13/12/2016

  El manteniment dels espais públics és una part important de les tasques assignades a la Brigada, però no la única. Representen el 60% del total de feines executades el 2016. Els operaris municipals treballen també en la reparació de fuites, en el manteniment dels edificis municipals i en encàrrecs puntuals dels diferents departaments de l’Ajuntament. El 75% del total d’actuacions realitzades el 2016 van ser tasques de manteniment i reparació i, el 25% restant, altres feines relacionades amb activitats culturals i festives organitzades directament per l’Ajuntament o en col·laboració amb entitats, associacions o centres educatius.

  Les actuacions en els espais públics formen part del Pla de Manteniment que la Brigada basteix amb les ordres de treball pròpies, amb els encàrrecs de la resta de departaments de l’Ajuntament i amb les queixes i suggeriments de la ciutadania.

  Pel que fa a feines de manteniment,  una de les més importants d'aquest final del 2016, ha estat la reparació de la fuita d'aigua que tenia el reg dels arbres de la Rambla de Catalunya i la posterior construcció d'un reg nou.

  Dintre de les feines relacionades amb millores per al ciutadà, la Brigada Municipal, en motiu de la celebració de Tots Sants, s'ha encarregat del cementiri: ha pintat l'exterior de les instal·lacions, ha pavimentat els lavabos, ha netejat tot l'espai i els nínxols vuits i ha condicionat les jardineres. Tot un conjunt d'actuacions per rebre el volum de gent que solen visitar el cementiri en aquestes dates.

  Entre les feines de neteja i manteniment de places i jardins, s'ha començat amb la poda d'arbres. A més de la re- paració de voreres i el manteniment dels parcs i jardins públics del municipi i del mobiliari urbà. Aquest 2016 la Brigada Municipal ha iniciat les obres de la nova sala de reunions de la junta del C.F. Camarles, obres reivindicades des de fa temps pel club, vista la manca d'espai de què disposava.

  I ara, dintre de les feines previstes aquest desembre, la Brigada Municipal participarà en la preparació de la festa de la Segregació, amb lel muntatge de la plaça de bous i els preparatius de les diferents activitats per aquest Nadal. A més a més, continuarà amb l'arranjament dels camins de muntanya i acondicionament de la senyalització, entre d'altres.

Avís Legal i Política de Privadesa - Galetes (Cookies)

© Ajuntament de Camarles

Adreça: C/ Vint, nº20 | 43894 Camarles

Tel.: 977 470 007 Correu: ajuntament@camarles.cat