Sou a: Inici / Població / Història

Història

Xarxes Socials

Camarles és un municipi de considerable antiguitat, del qual s'han trobat restes arqueològiques d'un poblat ibèric i sobretot, a la partida del Bordissal, més de cinquanta encensers de terra cuita amb la representació femenina de la deessa Tanit.

Camarles va ser un port de mar abans de la formació de la plataforma deltaica. Bona part dels fets més rellevants de la seva història estan relacionats amb les torres i fortificacions que s’hi van construir per protegir l’aleshores territori de Tortosa dels atacs dels pirates que arribaven a les costes del delta de l’Ebre.

De les fortificacions de Camarles encara es pot admirar la torre, de planta circular i construïda amb pedra massissa, que ja es cita en documents de l’any 1150 quan Ramon Berenguer IV cedeix la fortificació a Guillem de Sunyer.

L’altra fortificació que encara es manté és la torre de la Granadella, de planta quadrada i de la qual s’han trobat referències històriques del 1228. Compta amb una capella dedicada a sant Marc.

La torre de Camarles és un bon punt de partida per a iniciar una visita als espais naturals del delta de l’Ebre, caracteritzats per estar plens de camps d’arròs que s’estenen més enllà d’on pot abastar la vista. Junt a la torre de Camarles hi ha l’Oficina de Turisme, on el visitant pot aconseguir informació sobre un municipi considerat balcó del delta de l’Ebre.

Els paisatges dels arrossars sorprenen pels contrastos de colors, secs i inhòspits a l’hivern, vius i inundats per primavera, de tons verdosos a l’estiu i d’un intens groc quan són madurs i llestos per ser collits a la tardor. Aquest espectacle de colors té els seus orígens amb la construcció del canal de l’esquerra de l’Ebre (1912), quan es va produir la gran transformació deltaica, amb el foment del cultiu d’arròs, una de les principals activitats econòmiques de Camarles, juntament amb la indústria.

 

Vídeo

CAMARLES

Balcó del Delta

Dades del Municipi

Població (2017)               3.270

Superfície (km2)              25,16

Altitud (m)                        13

Longitud (º)                      0,672597

Latitud (º)                         40,773064

 

Totels les dades: Aquí

Equipaments Municipals: Aquí

Com arribar?

Amb cotxe: Per l'autopista AP-7 sortida 39A (L'Ampolla) o per la carretera N-340.

Amb tren: També es disposa d'accés a la línia ferroviària Barcelona - València de l'empresa RENFE.

 

Carrer Vint, nº 20 - 43894 CAMARLES

ajuntament@camarles

977 470 007

Horari:

De dilluns a divendres

De 9:00h - 13:30h

 

Avís Legal i Política de Privadesa - Galetes (Cookies)

© Ajuntament de Camarles

Adreça: C/ Vint, nº20 | 43894 Camarles

Tel.: 977 470 007

Correu: ajuntament@camarles.cat